Annonce
Aarhus

Trusler, verbale overfald og spytklatter:  Konflikter mellem pårørende og ansatte på udskældte plejehjem

31 pårørende til beboere på Skæring Plejehjem har klaget over plejeforholdene. Ifølge et kommunalt notat er nogle af de pårørende for pågående. Foto: Henrik Ask
Ifølge A4 Arbejdsmiljø oplever medarbejdere på plejehjem i Aarhus truende og krænkende adfærd. FOA-formand frygter, at situationen kan ende i en klapjagt på plejepersonale.
Annonce

AARHUS: Trusler, krænkende adfærd og sågar spytklatter.

Ifølge A4 Arbejdsmiljø er det forhold, som ansatte i ældreplejen i Aarhus har oplevet i forbindelse med den følelsesladede debat om plejesvigt på tre kommunale plejehjem.

A4 Arbejdsmiljø fortæller, at ansatte på Skæring Plejehjem har oplevet truende og krænkende adfærd fra særligt syv nuværende og tidligere pårørende.

FOA’s formand, Mona Striib, er bekendt med en episode fra et plejehjem i Aarhus, hvor en ansat har modtaget en spytklat fra en pårørende. Det skete på en parkeringsplads.

- Det, der er foregået i ældreomsorgen i Aarhus Kommune er ikke i orden. Men det må ikke føre til, at man nærmest har en klapjagt på det øvrige personaler, hvor man truer, råber og stempler alt plejepersonale, fortæller FOA’s formand, Mona Striib, til A4 Arbejdsmiljø.

A4 Arbejdsmiljø oplyser, at mediebevågenheden og klager fra pårørende har belastet medarbejderne på Kongsgården så meget, at nogle af dem har haft brug for psykologhjælp.

Annonce

Anmeldelser til politiet

De seneste måneder har Aarhus Stiftstidende fortalt om klager over blandt andet plejeforholdene på Kongsgården i Viby, DemensCentrum Aarhus og senest Skæring Plejehjem.

Det kritiske fokus på forholdene eksploderede i denne uge, da Ekstra Bladet valgte at bryde et fogedforbud og vise optagelser lavet med skjult kamera af alvorlige svigt i plejen af en 90-årig kvinde på Kongsgården.

Personalet i ældreplejen i Aarhus er mærket af den kritiske fokus, der er på plejen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Trusler mod plejehjemsansatte i Aarhus Kommune har tidligere været så voldsomme, at kommunen har meldt pårørende til politiet.

Det er dog ikke sket i forbindelse med de nye sager fra Kongsgården og Skæring Plejehjem, understreger kommunen.

- Der er sket politianmeldelse i grelle tilfælde, og vi har i kommunen udviklet et elektronisk registreringssystem, som gør, at vi kan få et samlet overblik over, hvad medarbejderne udsættes for, i hvilke situationer det sker, således at vi kan forebygge bedre, forklarer Thomas Prahl, arbejdsmiljøkonsulent i Aarhus Kommune til A4 Arbejdsmiljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Aarhus Lufthavn har også planer om en jernbane

Annonce