Annonce
Aarhus

Trusler og tilhold: 23-årig mand dømt i omfattende sag om stalking af 'ekskæreste'

Arkivfoto: Axel Schütt
Det er anden gang, at den 23-årige er dømt for stalking mod den samme kvinde, som ifølge ham er en ekskæreste.

AARHUS: En 23-årig mand fra Brabrand fik tirsdag formiddag sin dom i en omfattende sag om stalking.

Manden blev ved Retten i Aarhus idømt otte måneders ubetinget fængsel for gentagne gange at have overtrådt det tilhold, han har mod en 23-årig kvinde, som han tidligere har haft et forhold til.

I hvert fald var hans udlægning, at de to er ekskærester. Det er den 23-årige kvinde dog ikke enig i, fremgår det af forløbet.

Den 23-årige mand blev dømt for i flere tilfælde at have ringet til kvinden, skrevet til hende på sociale medier og over sms'er. Han er desuden dømt for at have opsøgt hende på gaden og andre steder, selvom han havde et tilhold. Han blev derudover kendt skyldig i at have truet kvinden på livet via flere beskeder på Messenger.

Han blev anholdt i begyndelsen af juli og har siden siddet varetægtsfængslet i sagen, mens man har ventet på, at sagen blev berammet.

I 2017 blev manden også dømt for at overtræde tilholdet mod kvinden, og derfor blev straffen ekstra hård.

- Jeg er tilfreds med, at man går ind og sætter en forholdvis høj straf mod en person, som også tidligere er dømt for noget lignende mod samme person, siger senioranklager Jakob Beyer.

- Den 23-årige kvinde er blevet forfulgt og chikaneret på alle tænkelige måder, både personligt og via beskeder og telefonopkald. Derfor er jeg tilfreds med, at retten med dommen har vist, at det kan få en alvorlig konsekvens på den måde at stalke en anden person, siger anklageren videre.

Den 23-årige udtog sig betænkningstid i forhold til at anke.

Straffen for stalking er for nyligt blevet skærpet, så man kan få op til to års fængsel i tilfælde med systematisk stalking.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce