Annonce
Aarhus

Trusselsbrev og smadret rude: Fotograf stopper efter alvorlige trusler

En fotograf fra Øxenholt Foto fik smadret en bilrude og modtog et trusselsbrev. Foto: Øxenholt Foto
En århusiansk freelancefotograf fik natten til torsdag smadret en siderude i sin bil. Gerningsmanden efterlod ved samme lejlighed et trusselbrev i fotografens bil.
Annonce

AARHUS: En fotograf har valgt at stoppe sit job med omgående virkning, efter at han torsdag morgen opdagede, at der natten forinden var smadret en rude i hans bil og smidt et trusselsbrev ind på sædet.

Fotografen er tilknyttet Øxenholt Foto, der er et fotobureau, der har specialiseret sig i at videresælge billeder og videoer, der et taget i forbindelse med eksempelvis brande og ulykker.

Torsdagens episode skete i Trillegården i det vestlige Aarhus, hvor fotografen bor med sin familie. I trusselsbrevet bliver fotografen beskyldt for at være et "FUCKING STIKKERSVIN". Den anonyme afsender af brevet beskylder fotografen for at samarbejde med politiet og skriver truende: "STOP ARBEJDET MED POLITIET OMGÅENDE ELLER TAG KONSEKVENSERNE MED TIL FØLGE. STIKKER BLIVER STUKKET!"

Vi lever af at tage billeder til andre medier. Og det er en stor misforståelse, hvis nogen går rundt og tror, at vi leverer billeder til politiet. Det gør vi ikke.

Per Øxenholt, Øxenholt Foto

Annonce

Familie i utryghed

Indehaver af Øxenholt Foto Per Øxenholt er rystet over truslerne mod hans nu forhenværende fotograf.

- Fotografen har jo bare passet sit arbejde. Især hans familie er ramt og derfor har han valgt at sætte arbejdet som fotograf på standby. Jeg er ked af, at familien nu skal leve i utryghed, hvor de bor, siger Per Øxenholt til Århus Stiftstidende.

Han afviser fuldstændigt, at han og hans fotografer samarbejder med politiet.

- Vi lever af at tage billeder til andre medier. Og det er en stor misforståelse, hvis nogen går rundt og tror, at vi leverer billeder til politiet. Det gør vi ikke.

Han opfordrer personen eller personerne bag trusselsbrevet til at henvende sig til ham - foreløbigt uden held.

Per Øxenholt fortæller i øvrigt, at han og hans fotografer ikke er uvante med trusler.

- Vi får da ofte at vide, at vi skal "pisse af" eller holde os væk, men det her trusselsbrev er det hårdeste vi endnu har oplevet.

Annonce

Alvorlige trusler

Hos Østjyllands Politi tager man episoden med den smadrede bilrude og trusselsbrevet meget seriøst.

- Vi har foretaget undersøgelser på stedet og af brevet og er i gang med efterforskningen. Det er meget alvorlige trusler, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Der er tale om 'alvorlige trusler', mener Østjyllands Politi, der er i gang med efterforskningen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce