Annonce
Aarhus

Trusselsbrev og smadret rude: Fotograf stopper efter alvorlige trusler

En fotograf fra Øxenholt Foto fik smadret en bilrude og modtog et trusselsbrev. Foto: Øxenholt Foto
En århusiansk freelancefotograf fik natten til torsdag smadret en siderude i sin bil. Gerningsmanden efterlod ved samme lejlighed et trusselbrev i fotografens bil.

AARHUS: En fotograf har valgt at stoppe sit job med omgående virkning, efter at han torsdag morgen opdagede, at der natten forinden var smadret en rude i hans bil og smidt et trusselsbrev ind på sædet.

Fotografen er tilknyttet Øxenholt Foto, der er et fotobureau, der har specialiseret sig i at videresælge billeder og videoer, der et taget i forbindelse med eksempelvis brande og ulykker.

Torsdagens episode skete i Trillegården i det vestlige Aarhus, hvor fotografen bor med sin familie. I trusselsbrevet bliver fotografen beskyldt for at være et "FUCKING STIKKERSVIN". Den anonyme afsender af brevet beskylder fotografen for at samarbejde med politiet og skriver truende: "STOP ARBEJDET MED POLITIET OMGÅENDE ELLER TAG KONSEKVENSERNE MED TIL FØLGE. STIKKER BLIVER STUKKET!"

Annonce
Vi lever af at tage billeder til andre medier. Og det er en stor misforståelse, hvis nogen går rundt og tror, at vi leverer billeder til politiet. Det gør vi ikke.

Per Øxenholt, Øxenholt Foto

Familie i utryghed

Indehaver af Øxenholt Foto Per Øxenholt er rystet over truslerne mod hans nu forhenværende fotograf.

- Fotografen har jo bare passet sit arbejde. Især hans familie er ramt og derfor har han valgt at sætte arbejdet som fotograf på standby. Jeg er ked af, at familien nu skal leve i utryghed, hvor de bor, siger Per Øxenholt til Århus Stiftstidende.

Han afviser fuldstændigt, at han og hans fotografer samarbejder med politiet.

- Vi lever af at tage billeder til andre medier. Og det er en stor misforståelse, hvis nogen går rundt og tror, at vi leverer billeder til politiet. Det gør vi ikke.

Han opfordrer personen eller personerne bag trusselsbrevet til at henvende sig til ham - foreløbigt uden held.

Per Øxenholt fortæller i øvrigt, at han og hans fotografer ikke er uvante med trusler.

- Vi får da ofte at vide, at vi skal "pisse af" eller holde os væk, men det her trusselsbrev er det hårdeste vi endnu har oplevet.

Alvorlige trusler

Hos Østjyllands Politi tager man episoden med den smadrede bilrude og trusselsbrevet meget seriøst.

- Vi har foretaget undersøgelser på stedet og af brevet og er i gang med efterforskningen. Det er meget alvorlige trusler, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Der er tale om 'alvorlige trusler', mener Østjyllands Politi, der er i gang med efterforskningen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce