Annonce
Kultur

'Trustman' bliver 5 år og laver 'Frygtfri Zone' i Bispehaven

Foreningen 'Dem og os eller findes der noget tredje?' er jævnligt på gader og stræder med arrangementer - her i 2016. Foto: Axel Schütt
14. februar forsøger foreningen "Dem og os eller findes der noget tredje?" at gøre verden til et bedre sted - startende i Bispehaven.

AARHUS: Fredag, 14. februar, er det valentinsdag. Det er også fem-års fødselsdagen for foreningen "Dem og os eller findes der noget tredje?", og det bliver fejret med et arrangement i Bispehaven. I forbindelse med terrorangrebet i København, som fandt sted netop 14. februar, blev Jakob Spange, der står bag foreningen ramt af en følelse af, at det nu var kommet for tæt på, og at verden havde brug for mere tillid.

Så han skabte superhelten "Trustman", der skal gøre verden til et bedre sted, og det er netop Trustman, der sammen med foreningen fejrer fem års fødselsdag 14. februar med en "Frygtfri Zone" i Bispehaven.

- Jeg er meget taknemmelig for, at mine gamle kreative venner, Palle og Mari-Ann, har åbnet dørene i Kulturkælderen i Bispehaven. Der er jo en ghetto og udråbt som det mest utrygge sted i Danmark. Jeg elsker at udfordre vores fordomme, så det er spændende hvad der sker i kælderen den aften, siger Jakob Spange om arrangementet.

Centrum for arrangementet er udgivelsen af den EP, som følger bogen "#tillidsbar" og derfor spiller Trustman en koncert klokken 19.48. Koncerten byder på en blanding af 80'er-hip hop, spoken word og en højskolesang, og undervejs kan man også købe øl og sodavand. Det foregår som sagt fredag aften fra omkring klokken 18 med koncertstart klokken 19.48, og der er meget mere info på "Frygtfri Zone"s facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce