Annonce
Navne

Trygfonden deler ud til indsats blandt kriminelle

Sarah van Mastrigt har modtaget en donation fra Trygfonden på mere end seks millioner kroner til et lodtrækningsforsøg, der under realistiske forhold skal teste effekten af to forskellige modeller for konfliktråd. Privatfoto

Kristine Rømer Thomsen, lektor ved Psykologisk Institut, Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet, har modtaget 977.682 kroner fra Trygfonden.

Donationen går til et projekt, der i flere politikredse skal afprøve tre forskellige indsatser mod spirituskørsel. Det drejer sig om bornholmer-modellen, der er en primær forebyggelsesmodel, som via tips fra borgerne tager problemet i opløbet, inden en sigtelse for spirituskørsel har fundet sted. En svensk model, der modsvarer praksis i Sverige og tilbyder hjælp til alle, der sigtes for spirituskørsel efter paragraf 53. Den tredje, recidivisme-modellen, er målrettet personer, der er sigtet for spirituskørsel mindst én gang inden for de seneste 90 dage samt mindst to gange inden for de seneste fem år. I alle tre indsatser opfordrer en betjent borgeren til at give samtykke til at blive kontaktet af en alkoholbehandler. Herefter overtager den lokale alkoholbehandling kontakten med borgeren. Det skal undersøges, om indsatserne kan integreres i politiets og kommunernes praksis og få relevante borgere i behandling.

Sarah van Mastrigt, lektor ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, har modtaget en donation fra Trygfonden på 6.241.873 kroner.

Donationen går til et lodtrækningsforsøg, der under realistiske forhold skal teste effekten af to forskellige modeller for konfliktråd mellem ofre og gerningsmænd i Danmark: De nuværende konfliktrådsmæglinger og såkaldte "Restorative Justice Conferences". Konfliktråd er et supplement til det traditionelle retssystem. Den nuværende konfliktrådsmodel har dog vist sig ikke at have nogen effekt på gerningspersonernes tendens til at begå fornyet kriminalitet. Derimod har internationale forsøg vist, at "Restorative Justice Conferences"-modellen mindsker de negative konsekvenser for ofret samtidig med, at gerningspersonerne efterfølgende begår markant mindre kriminalitet. Det er den sidste model, der under realistiske forhold nu skal testes i politikredse i Danmark.

Kristine Rømer Thomsen, har modtaget knap en million kroner kroner fra Trygfonden til et projekt, der i flere politikredse skal afprøve tre forskellige indsatser mod spirituskørsel. Foto: Helene Bagger/Stickelbergs Bureau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce