Annonce
Aarhus

Tryghed er en af varerne på hylden

"Vi vil gerne gøre en indsats for mere tryghed," siger Gert Bisgaard, leder af det forebyggende arbejde hos Østjyllands Politi. Foto: Boll-
Østjyllands Politi tilbyder udvalgte borgere en tryghedssamtale.
Annonce

Aarhus: En af de nye 'varer' på hylden hos Østjyllands Politi er tryghedsopfølgninger.

- I døgnrapporten forsøger vi at spotte borgere, der kan være særligt udsatte, som vi kontakter for at skabe tryghed. Det kan for eksempel være ældre, der bor alene, og som har været udsat for tricktyve, der har givet sig ud for at være fra hjemmeplejen, siger vicepolitiinspektør Gert Bisgaard, der er leder af Forebyggelsesafdelingen i Østjylland.

- Når borgere anmelder en forbrydelse, bliver de afhørt, hvor der alene er fokus på opklaringen. Det har tryghedssamtalerne ikke. De har blandt andet det formål, at borgerne finder ud af, at vi følger op på anmeldelsen. Vi kan for eksempel fortælle dem, hvad vi gør i den type sager. Og vi tager os tid til at høre borgernes oplevelser. Måske kan vi rådgive dem, hvis de er i tvivl om deres fordør er sikker. Og vi kan høre, om de har nogen at ringe til, hvis det skulle ske igen.

- Nogle gange kontakter vi folk telefonisk, andre gange tager vi ud til dem, og det bliver rigtig godt modtaget, siger Gert Bisgaard.

Annonce

Også hele kvarterer

En tilsvarende indsats kan være rettet mod boligkvarterer, hvor der har været mange indbrud eller uro i en periode.

- I de tilfælde laver vi ofte et samarbejde med viceværterne, siger Gert Bisgaard.

- Det sker, at folk skriver på Facebook-grupper, at der er problemer med urolige unge, der samles. Hvor alle er enige om, at Politiet ikke gør noget ved det. Men vi kan ikke følge diverse Facebook-sider. Vi vil meget hellere have, at folk kontakter os direkte. For tryghed ér et område, hvor vi gerne gør en indsats. Eventuelt ved mere aktivitet på gadeplan, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Advarselseslamperne blinker i Aarhus: Sager om plejesvigt rammer en ældrepleje under pres

Annonce