Annonce
Aarhus

Tryghed i køen: Øgede afstandskrav får vaccinationscenter til at udvide åbningstid

Tirsdag stod stolene tættere i Molslinjens gamle terminal på havnen i Aarhus. Foto: Jens Thaysen
Med de nye afstandskrav, er der nu plads til færre borgere af gangen i Vaccinationscenter Aarhus. Udvidede åbningstider skal sikre vaccinationstempoet.
Annonce

AARHUS: Det vil være ubærligt at blive smittet med corona så at sige på målstregen, mens man står i vaccinationskøen på havnen i Aarhus og venter på sit stik.

Det hjælper på nervøsiteten, at afstandskravet onsdag blev øget fra en til to meter. Det gælder også for vaccinationscenteret.

- Vi har på baggrund af de nye anbefalinger øget afstanden, dels i observations- og ventearealer,  lavet om på anbefaling, siger Anette Rantala, der er afdelingssygeplejerske på Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital og leder af Vaccinationscenter Aarhus.

Annonce

Længere åbningstider

Det kan betyde sene arbejdsdage for de godt 75 ansatte sygeplejerer og læger.


Vi går ikke ned på mængden af daglige vaccinationer, vi øger åbningstiden.

Anette Rantala


- Vi har reduceret antallet af mennesker, der kan være her på en gang. Det betyder vi skal være mere opmærksomme på vores booking den kommende periode. Vi kommet til at øge vores åbningstider, fordi der ikke kan stå så mange mennesker sammen, siger Anette Rantala.

Personalet må forberede sig på længere arbejdsdage. På grund af de nye afstandskrav, er der plads til færre borgere i vaccinationscenteret af gangen. Foto: Jens Thaysen

De første århusianere, har fået en indkaldelse til vaccination i deres e-boks. Og onsdag middag regnede vaccinationscenteret med have vaccineret 100 borgere inden dagen var omme. Men det tal er kun den spæde begyndelse.

På længere sigt er det meningen, at der skal vaccineres mellem 1.000 og 2.000 borgere om dagen.

- Vi ville havde kunnet vaccinere 1.000 borgere mellem klokken 8 og 16, men det kommer måske til at knibe nu, når de skal stå med større afstand. Det er vi ved at regne på. Men vi går ikke ned på mængden af daglige vaccinationer, vi øger åbningstiden, siger hun.

Annonce

I kø med afstand

Når man ankommer til vaccinationscenteret, går vejen til nålen gennem et venteområde, hvor man står adskilt af en række røde afmærknings bånd, som dem man kender fra lufthaven.

- Der er to meter imellem dem, og der står personale, som hjælper folk med holdes sig i midten af banen, fortæller Anette Rantala.

Ikke alle skal den vej ind.

- Hvis man er i kørestol, skal man ikke gennem venteområdet, så skal man ind gennem vores handicapindgang, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce