Annonce
Erhverv

Tryk på: 100 mio. kroner mere i omsætning og 100 nye medarbejdere

Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, stifter og direktører i LaserTryk, begyndte med 1,3 mio. kroner i omsætning i 1999. En omsætning, der er 2017 voksede fra 300 mio. til 400 mio. kroner. Pressefoto

Århusianske LaserTryk købte seks trykkerier op inden for ét år og leverede et resultat på plus 20 millioner kroner i 2017. Nu går opkøbsstrategien i retning af de største eksportmarkeder, Sverige og Norge.

AARHUS: Der har i bogstavligste forstand været tryk på hos århusianske LaserTryk.dk i det seneste år.

Ikke færre end seks trykkerier blev købt til i perioden fra slut-2016 til udgangen af 2017. Dermed er antallet under Scandinavian Print Group, som selskabet officielt hedder, oppe på 10 trykkerier i alt. Samtidig voksede omsætningen med 100 mio. kroner - til 400 mio. kroner i 2017 - mens antallet af ansatte steg med 100 nye medarbejdere.

Dermed runder LaserTryk-koncernen 400 ansatte, hvoraf tre af fire har deres arbejdsplads i Danmark og mere end halvdelen - 220 medarbejdere - sidder i Aarhus.

Sammen med den vilde vækst leverer LaserTryk et resultat på 22 mio. kroner på bundlinjen efter skat i det netop trykklare regnskab for 2017. Det er to mio. kroner under niveauet for 2016, men direktør Esben Mols Kabell er tilfreds med resultatet netop med årets opkøb og investeringer in mente.

Det er i øvrigt 17. regnskab i træk, at LaserTryk har sorte tal på bunden ud af 19 regnskaber samlet set.

Optimisme i grafiker-branchen

- At vi lykkes med at nå et godt resultat i et så ekspansivt år er det, som jeg er mest stolt af i regnskabet, for det koster at integrere både nye medarbejdere og systemer. Vi har anslået haft 15 mio. kroner i ekstraordinære omkostninger alene på den konto, og i dag står vi med en virksomhed, der kan løse stort set alle typer af grafiske opgaver, forklarer Esben Mols Kabell og tilføjer:

- Når vi køber et trykkeri op, så følger de fordele med, der er i at være en del af en bred palette og et stort maskineri til både små og store oplag, men vi har samtidig også haft en pæn organisk vækst.

Direktøren understreger, at opkøbsstrategien fortsætter i 2018, hvor den grafiske familie foreløbig er vokset med et medlem, men det er samtidig blevet sværere at finde egnede emner på grund af en voksende optimisme i branchen generelt.

Tre af det seneste års opkøb er foregået i Københavnsområdet, hvor LaserTryk har etableret en afdeling i Vallensbæk.

- Omtrent halvdelen af vores kunder bor på Sjælland, og vi har et mål om at kunne levere samme dag, som vi får bestillingen. Samtidig er der kun 14 minutter i bil fra trykkeriet i Vallensbæk til for eksempel en messe i Bellacentret, så vores jyske kunder får også glæde af det, fortæller Esben Mols Kabell.

Annonce

Sverige overhaler Norge

LaserTryk vil i det kommende år også rette endnu større fokus uden for Danmarks grænser, hvor koncernen allerede henter 20 procent af omsætningen. Især i Sverige går det godt.

- Norge var tidligere vores største eksportmarked, men svenskerne har overhalet nordmændene med en vækst på 30 procent i 2017. I dag sender vi tryksagerne til Norge og Sverige, hvor det svenske marked ligner vores hjemmemarked mest, og vi håber at kunne udvide vores opkøb af trykkeri begge steder, siger Esben Mols Kabell, som spår fortsat vækst:

- Vores vækst ligger helt klart i at holde et højt kundeserviceniveau, uden det går ud over priserne. Amazon er på vej ind i Danmark, og det bliver meget vanskeligt at slå dem på en række parametre, men kundeservice er vi overlegen indenfor. Det vil vi fortsætte med at gøre igennem en konstant effektivisering af produktionen igennem IT samt yderligere automatisering via robotter. Det frigør ressourcer til, at vi kan blive endnu mere menneskelige og nærværende i vores kundeafdeling.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Erhverv

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce