Annonce
Østjylland

Tunø Festival er presset - her er planen for overlevelse

Tunø Festivalen har haft underskud tre år i træk, men det afholder ikke festivalforeningen fra at kaste sig ud i den 31. festival. Arkivfoto

Efter tre år med underskud vil festivalen i år satse på familier

Tunø: - Der skal flere betalende gæster til, hvis Tunø Festivalen skal overleve.

Det siger Peter Nørgaard Jørgensen, formand for Tunø Festivalen siden generalforsamlingen i november 2016.

Sammen med resten af bestyrelsen og en booker har Peter Nørgaard Jørgensen siden jul arbejdet ihærdigt på at fylde den 31. festival med et program, som tiltrækker gæster i alle aldre. Modsat sidste år, hvor der blev satset 200.000 kr. ekstra på musikprogrammet for at lokke det unge publikum til. Bl.a. med kunstnere som Wafande og Djämes Brown.

- Desværre kom der ikke de 1500 betalende gæster, som vi havde forventet - men kun 1200. Derfor kom vi ud af den 30. festival med et underskud på 140.000 kr., fortæller formanden, der ikke vil ud med, hvor meget, festivalen har i kassen lige nu. Men med underskud tre år i træk er det næppe meget.

Annonce

Navne på Tunø festival 2017

Touch of Shadows, Jacob Dinesen, Thorbjørn Risager & The Black Tornado, Big Fat Snake, Bomles Venner, Total Bell Band, Zenobia, Jette Torp, Mads Mathias kvartet, L.I.G.A, Hanne Boel, Hit med 80'erne, Tabasco Beat, Viggo Sommer & His Backhowlers, Johnny Horsepower, Neil Brophy Band, Anya, Anne Linnet, Charlie Dee & The Twisters, Lokal Surprise, HP Lange Kvartet og Irish Five.

Sangeren og sangskriveren Jacob Dinesen, som er et stort talenet indenfor folk-rock-blues, optræder på dette års Tunø Festival. Arkivfoto

Dinesen og Big Fat Snake

Af samme grund har Tunø Festivalen bedt om og fået afslag på en underskudsgaranti på 150.000 kr. fra Odder Kommune.

Det ærgrer Peter Nørgaard Jørgensen, som ikke forstår, hvorfor kommunen ikke vil støtte festivalen.

- Tunø Festival har i mange år trukket folk til Tunø, og mange vender beviseligt tilbage til øen som turister. Jeg regner ikke med, at der ville blive brug for garantien, men lidt opmuntring havde været godt, siger han.

Big Fat Snake og Dinesen

Afslaget fra Odder Kommune har ikke slået fødderne væk under festivalfolkene, som netop har offentliggjort programmet for den 31. festival, som løber af stabelen 29. juni til 2. juli.

Peter Nørgaard Jørgensen mener, at der er blevet sammensat et fantastisk program med musik både for det gråhårede publikum og for de unge.

- Vi har en dygtig booker, som ifølge min bedste overbevisning har lavet et godt miks. Personligt glæder jeg mig helt vildt til at høre Jacob Dinesen. Han var her også sidste år og var en stor oplevelse, også for os, som ikke kendte ham i forvejen, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce