Annonce
Østjylland

Tunøfærgen indsætter ekstra afgange sommeren over

Fra fredag har Tunøfærgen tre daglige afgange i fem af ugens dage. Foto: Carina Mayner
Gratis billetter i juli og corona-restriktioner i forhold til antallet af passagerer gør, at færgen fem gange om ugen og indtil 16. august får en ekstra afgang midt på dagen.

Tunø: Regeringens sommerpakke giver gående og cyklister mulighed for at komme gratis med Tunøfærgen i hele juli. Det har fået Odder Kommune til at indsætte en ekstra daglig afgang fra onsdag-søndag.

Den nye sejlplan træder i kraft allerede fredag, og en af dem, som glæder sig over tiltaget, er formanden for Tunø Beboerforening Jørgen Hastrup.

- Af hensyn til vores restauranter, sommerbutikker og købmandsgården gælder det om at få en masse gæster til øen hen over sommeren, ingen tvivl om det. Det trænger alle til efter nedlukningen, siger han.

Annonce

Færre passagerer

Trods den ekstra afgang fem dage om ugen bliver der dog ikke plads til så mange daglige passagerer, som for eksempel sidste sommer, hvor der kun var to afgange de fleste dage.


For at undgå halvtomme færger vil jeg stærkt opfordre alle til at afbestille deres billetter, hvis de alligevel ikke skal med færgen. Det skylder vi hinanden.

Jørgen Hastrup, Tunø Beboerforening


På grund af corona har Odder Kommune nemlig besluttet, at færgen fortsat kun må medtage 103 passagerer pr. afgang mod normalt det dobbelte. Andre småfærger har i den seneste tid ophævet begrænsningerne, men det vil man ifølge social-, sundheds- og beskæftigelsesdirektør Jette Lorenzen ikke på Tunøfærgen, fordi der på færgens dæk ikke er nogen overdækning. Derfor kan pladserne her ikke medregnes, når man regner på de aktuelle krav om mindst en meter mellem passagererne. I hvert fald ikke, hvis det regner og blæser.

Det betyder i realiteten, at færgen frem til 16. august, og selv med den ekstra afgang, ikke er oppe på sit normale kapacitet hvad angår antallet af passagerer pr. dag.

Det bekymrer nu ikke Jørgen Hastrup synderligt.

Sådan undgår man halvtomme færger

Tilbuddet om gratis færgebilletter til de danske småøer i juli, har givet Tunøfærgens besætning en del hovedbrud.

Færgens bookingsystem fungerer nemlig ved, at man booker og betaler sit billet over nettet. Når alle billetter er afsat, lukker salget ganske enkelt. Det er med andre ord ikke muligt at købe en billet ved blot at møde op ved færgen.

Af samme grund er det ifølge overfartsleder Bjarne Mølgaard meget vigtigt, at man ikke booker flere billetter, end man reelt skal bruge - og at man afbestiller sin billet, hvis man alligevel ikke skal med færgen. Også selv om den er gratis.

- Alt andet vil være tarveligt overfor de passagerer, som ikke nåede at få en billet. Og vi kan selvfølgelig bedst lide at sejle med en færge fyldt med glade gæster, siger han.

- Jeg har i dag talt med mange folk på øen, og vi er enige om, at den her løsning med en ekstra afgang fem dage om ugen er rigtig god. Også selv om vi måske får lidt færre gæster end normalt i juli. For at undgå halvtomme færger vil jeg dog stærkt opfordre alle til at afbestille deres billetter, hvis de alligevel ikke skal med færgen. Det skylder vi hinanden, siger Jørgen Hastrup, der i øvrigt er enig med Odder Kommune i, at 103 passagerer pr. afgang er nok, så længe risikoen for coronasmitte er så stor, som den er.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce