Annonce
Østjylland

Tunøs nye købmandspar: Skifter livet på Vesterbro ud med det frie liv som selvstændige - på en ø

Jannie Pedersen og Gabriel Foulefack Nguessa er det nye købmandspar på Tunø. Parret bor i dag i det indre København og glæder sig til det mere frie liv på en ø. Privatfoto
Jannie Pedersen og Gabriel Foulefack Nguessa glæder sig til at skifte Vesterbro ud med det frie liv som selvstændige - og så på en ø.

Tunø: På en ø hilser man og hjælper hinanden, og bliver der for mørkt om vinteren, så må vi jo tænde lyset.

Selv om de bor i en toværelses lejlighed i det indre København og er omgivet af byens liv fra morgen til aften, frygter hverken Jannie Pedersen eller Gabriel Foulefack Nguessa, at de vil blive overmandet af stilhed, når de 1. januar tiltræder som forpagtere af Tunø Købmandsgård.

Det fortæller Jannie Pedersen, der har levet sammen med Gabriel Foulefack Nguessa i 10 år, og som ikke var i tvivl om, at jobbet som købmænd var deres drømmejob, da de fandt stillingsopslaget på nettet.

- Vi har begge en fortid som købmænd og er efterhånden så erfarne, at vi vil være selvstændige. At det oven i købet bliver på Tunø, som vi er blevet smaskforelskede i, er en ekstra bonus, siger den 56-årige mor til tre voksne børn og et enkelt barnebarn.

Gabriel Foulefack Nguessa mødte hun, da hun var butikschef i en Netto, og han manglede et studiejob, mens han tog en master i international business og mangement på CBS (Copenhagen Business School).

I dag er han butikschef i en Aldi på Vesterbro, mens Jannie Pedersen arbejder som lærer på en privatskole.

Vil prøve ting af

33-årige Gabriel Foulefack Nguessa er født og opvokset i den vestafrikanske stat Cameroun og kom til Danmark som 20-årig for at studere på CBS.

Ud over dansk taler han også flydende fransk og engelsk.

Parret glæder sig til at prøve nye ting af i Tunø Købmandsgård.

- Mit indtryk er, at det nuværende forpagterpar gør det rigtig godt, så vi får noget at leve op til. Men det er da også i orden. Vi er klar til at tage fat, siger Jannie Pedersen og fremhæver også udsigten til at lære folk på øen at kende.

- Både Gabriel og jeg har boet på landet, og vi savner begge at tale med de folk, vi omgiver os med. Her i København kender vi jo ikke engang de folk, der bor i vores opgang, siger hun.

Jannie Pedersen og Gabriel Foulefack Nguessa afløser Claus Døssing og Maiken Rosenquist, som snart har været forpagtere på købmandsgården i seks år. De venter deres fjerde barn til november og har valgt at blive boende på øen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Skal 3.000 borgerstemmer kunne tvinge byrådet til at tage en sag op? Den idé er politikerne ikke heeelt solgt på

Sport

Bakken Bears må sige farvel til stjerner: - Vi har spillere, der kommer til at fordoble deres løn næste år

Annonce