Annonce
112

Tunøs sommerlæge vender tilbage

Siden maj har tunboerne fået besøg af en praktiserende læge en gang om ugen. Tidligere skete det kun en gang om måneden. Ordningen med ugesbesøg bliver efter alt at dømme nu gjort permanent. Arkivfoto
Regionens Udvalg for De Nære Sundhedstilbud vil genindføre, at øen igen får en fast læge i den mest travle turistmåned.

Tunø: Står det til regionens Udvalg for De Nære Sundhedstilbud, vil Tunø allerede fra næste sommer få genindindført ordningen med en sommerlæge på øen. Dog kun i fire uger i juli mod tidligere i otte uger.

Den gamle ordning med en sommerlæge på øen blev ellers sparet væk først på året, hvilket medførte stor bekymring fra primært sommergæsterne. Også selv om der i samme åndedræt blev indført et ugentligt lægebesøg fra Samsø mod tidligere kun en gang om måneden. Mange frygtede nemlig, at der med flere og flere turister i sommerhalvåret også ville ske mange flere ulykker i sommermånederne.

- Vi har lyttet til turboernes bekymring og er kommet frem til, at der igen skal være en læge på øen i højsæsonen, hvilket vi sige fire uger i juli. Samtidig vil vi anbefale, at ordningen med et ugentligt lægebesøg året også rundt fortsætter, siger Finn Thranum (V), der er både medlem af regionens Udvalg for De Nære Sundhedstilbud og formand for Udvalget for Sundhed, Social og Forebyggelse i Odder Kommune.

Annonce

Jeg kunne godt forestille mig og håbe på, at læger fra Odder vil byde ind på opgaven med at besøge Tunø en gang om ugen og måske på skift passe tjansen som sommerlæge.

Finn Thranum (V), medlem af regionens Udvalg for De Nære Sundhedstilbud og formand Sundheds-, Social- og Forebyggelsesudvalget i Odder Kommune.

Skal i udbud

Finn Thranum er glad for, at forsøgsordningen med et ugentlig lægebesøg efter alt at dømme bliver permanent. Indtil 1. maj vil den forsat blive varetaget af praktiserende læge Flemming Jensen, der tidligere boede på Samsø men nu er flyttet til Jylland.

Herefter skal den sendes i udbud.

- Jeg kunne godt forestille mig og håbe på, at læger fra Odder vil byde ind på opgaven med at besøge Tunø en gang om ugen og måske på skift passe tjansen som sommerlæge. Så kan turboerne også besøge lægerne i deres praksis i Odder, når de er på fastlandet, siger han.

Forslaget om at gøre forsøget med et ugentligt besøg permanent og geniføre en sommerlæge på Tunø skal forbi regionsrådet, før det er er endelig vedtaget. Her lander det på mødebordet onsdag 30. oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce