Annonce
Horsens

Tung sælger sine sidste pølser i dag: - Jeg elsker jo det her arbejde

Gravearbejdet er i gang omkring Tung Nguyens pølsepavillon. Onsdag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til materialegården på Endelavevej. Foto: Thomas Schütt
Det lakker for alvor mod enden for Tung Nguyens pølsepavillon på Torvet. Det er sidste åbningsdag i dag, og tidligt torsdag morgen flyttes pavillonen til materialegården på Endelavevej.

Horsens: Mandag er sidste dag, Tung Nguyen sælger pølser fra sin pavillon på Torvet i Horsens.

Efter 15 år som pølsemand på Torvet er det sidste åbningsdag, og tirsdag lukker han forretningen helt ned. Onsdag eftermiddag flyttes pavillonen op på en blokvogn, og tidligt torsdag morgen transporteres den til kommunens materialegård på Endelavevej.

- Jeg sælger det, jeg har i dag, og i morgen lukker jeg ned, sagde Tung Nguyen, da Folkebladet kiggede forbi ved middagstid.

- Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde. Jeg vil ikke savne at hakke løg, men jeg vil savne den kontakt, jeg har med kunderne. Jeg er her ikke hele dagen i dag, for jeg skal være sammen med mine børn, men jeg fik mulighed for at sige farvel til en del kunder i går, hvor jeg holdt åbent i forbindelse med, at julemanden kom til byen.

Annonce
Det er da trist, meget trist. Jeg elsker jo det her arbejde.

Tung Nguyen, pølsemand på Torvet

Byder ikke på ny stadeplads

Flytningen af pavillonen er en konsekvens af, at byrådet har besluttet, at vand-installationen Beringsøen i forbindelse med den netop igangsatte renovering af Torvet skal placeres der, hvor Tung Nguyens pavillon står i dag.

Madserveringen på Torvet skal i stedet foregå på en ny stadeplads lidt længere mod nord. Den kan man byde på frem til 4. december, men Tung Nguyen har allerede meddelt, at han ikke vil byde. Udgifterne til flytning og etablering af pavillonen et nyt sted er for høje, mener han.

Kommer der ikke nogen bud ind senest på onsdag, vil politikerne ifølge planen selv investere i en madbod.

Kommunen har tilbudt Tung Nguyen, at han frem til april kan sælge pølser på Torvet fra en mobil pølsevogn. Det tilbud har han endnu ikke besluttet sig for, om han vil tage imod.

- Nu skal jeg lige have flytningen overstået og sat pavillonen til salg, og så vil jeg se på, om der kunne være økonomi i at sælge pølser fra en vogn. Lige nu ved jeg ikke, hvad der skal ske, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce