Annonce
Østjylland

- Tur/retur til Endelave samme dag..? Desværre, det kan ikke lade sig gøre

Danskerne holder ferie under hjemlige himmelstrøg på grund af corona, og småøer som Endelave løbes over ende af eventyrlystne turister på staycation. At færgebilletterne for gående og cyklister har været gratis i sommerferien, har ikke gjort interessen mindre. Det mærker man tydeligt hos Endelave Færgefart. Arkivfoto: Morten Pape
Der er fuld fart på turistøens færgefart. Gratis billetter er så stort et sommerhit, at det kræver held at få de billetter, man ønsker. Samtidig er der udsigt til flere måneder med klækkelig rabat.
Annonce

Endelave: - Jeg siger det mindst 50 gange i telefonen hver dag: "En tur-retur til Endelave samme dag..? Desværre, det kan ikke lade sig gøre".

Administrativ medarbejder hos Endelave Færgefart René Møldrup fortæller om den replik, han formentlig klarest kommer til at huske sommeren 2020 for.

Hver dag må han i telefonen skuffe kunder, som gerne vil booke billetter til sejlturen frem og tilbage til kaninøen en times sejlads ude i Kattegat.

Især endagsturene er populære, fordi Horsens Kommune med Folketingets 700 millioner kroner store "sommerpakke" i ryggen kan udbyde gratis billetter til gående og cyklister. Som mange andre små-øer herhjemme er også Endelave blevet blæst bagover af turister, melder det kommunale færgeselskab.

- Her i juli har det været helt vildt. Vi har stort set fuldt booket på de fleste afgange.

- Jeg er sikker på, at det primært skyldes de gratis billetter, siger René Møldrup om interessen for at besøge Endelave.

Annonce

Meget mere fart på end sidste år

Selskabet, der besejler ruten fra Snaptun til Endelave omkring fire gange om dagen med plads til 150 personer på hver afgang, har endnu ikke gjort sommertrafikken op.


Jeg har i hvert fald ikke oplevet noget lignende før, og det er det samme, jeg hører fra mine kolleger.

René Møldrup


De endelige passagertal lander først i august, men René Møldrup er ikke i tvivl om, at juli passagermæssigt er helt ekstraordinær.

- Jeg har i hvert fald ikke oplevet noget lignende før, og det er det samme, jeg hører fra mine kolleger. Sammenlignet med sidste sommer, da der var halv pris på billetterne, er der meget mere run på i år, siger han og uddyber, at kunderne overvejende tager den pressede billet-situation pænt.

Annonce

Folk tror, det ikke kan passe

- Folk brokker sig egentlig ikke så meget, men de ringer meget hyppigere ind til os end før, fordi de undrer sig over, at de ikke kan booke billetter i vores system. De tror ikke, det kan passe, siger René Møldrup.

Horsens Folkeblads journalist planlægger selv en reportagetur til Endelave i næste uge og kan bekræfte, at man skal mobilisere tålmodighed og en lottovinders held, hvis man vil sikre sig en tur/retur til Endelave samme dag.

Det krævede adskillige forsøg i online-bookingsystemet fordelt over et par dage, før det lykkedes at booke to personbilletter.

- Og så har I også været heldige, konstaterer René Møldrup med et grin.

- Man kan nogle gange godt komme af sted om morgenen, men så er der typisk udsolgt om eftermiddagen. Der kan dog opstå huller, hvis passagerer afbestiller, men generelt er det svært at få billet, forklarer han.

Annonce

Store rabatter på vej

Midt i sommertravlheden er hans råd til personer, der vil være nogenlunde sikre på at få de færgebilletter, de ønsker, at udsætte deres Endelave-turplaner til august.

Da slutter perioden med gratis person- og cykelbilletter og erstattes af en rabatordning, der sænker prisen for bilister til under halv pris.

Samtidig vil det fortsat være billigere end normalt at tage færgen som gående eller cyklist.

- Som det ser ud p.t., er der slet ikke så meget pres på i august som nu, men det kan selvfølgelig være, at det ændrer sig. Og det håber vi faktisk, for det kan bedre betale sig for bilisterne at vente, siger René Møldrup om den kommende rabat, der betyder, at det i august og september vil koste 60 kroner mod normalt 160 kroner at få sin bil med til Endelave.

Annonce

Glad for travlheden

Fra 1. august til 25. oktober vil prisen for personbilletter også blive mere end halveret, så f.eks. en voksenbillet, der normalt koster 100 kroner, vil falde til 30 kroner, mens priserne for pensionister og børn bliver endnu lavere.

Dermed er der mulighed for, at der også ind i efteråret vil være ekstra interesse for at besøge Endelave, og trods den daglige telefonrutine med at afvise billetkøbere er René Møldrup glad for travlheden.

- Jeg synes, gratis-billetterne er en succes, siger han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce