Annonce
Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Svanen er fortsat tilbageholdt. Foto: Henrik Lund
Svanen ligger fortsat ved kaj i Aarhus Havn. Søfartsstyrelsen fandt fejl og mangler og derfor er skibet fortsat tilbageholdt.

AARHUS: Noget gik helt galt, da tre kvinder tirsdag aften faldt i vandet i Aarhus Havn. Den ufrivillige vandgang fandt sted, da kvinderne forlod turbåden Svanen efter at have set Aarhus fra søsiden.

Søfartsstyrelsen inddrog straks tilladelsen til at sejle med passagerer på Svanen. Onsdag sendte styrelsen en inspektion ombord på turbåden med henblik på at efterse sikkerheden. Den inspektion fandt fejl på sikkerheden og skibet er derfor tilbageholdt.

- Der blev fundet mangler, der skal rettes op, før vi igen kan give tilladelse til, at Svanen må sejle, fortæller Martin John, der er synschef hos Søfartsstyrelsen.

Han vil ikke komme nærmere ind på de enkelte problemer i forbindelse med sikkerheden på Svanen, men siger dog:

- Der var nogle udeståender med sikkerheden med hensyn til landgangsforholdene.

Annonce

Fejl og mangler rettes

Dermed er det sikkert, at Svanen i hvert fald ikke sejler med passagerer torsdag. Hos Aarhus Sail Event er håbet dog, at julesejladserne i Aarhus Havn bliver genoptaget fredag.

- Vi er i gang med at iværksætte de initiativer, som Søfartsstyrelsen påpegede, så en ulykke ikke kan gentage sig, forklarer medejer af Aarhus Sail Event Lars Hede.

Først når Søfartsstyrelsen igen har inspiceret Svanen og godkendt forholdene kan hjuldamperen få tilladelsen til at sejle med passagerer tilbage. Søfartsstyrelsen har ingen bud på, hvornår det sker.

Kvinderne faldt i vandet ved Hack Kampmanns Plads i Aarhus i forbindelse med, at de skulle gå via en landgangsbro fra en turbåd og op på kajen. To af kvinderne kom hurtigt op af vandet, men den tredje havde svært ved at komme op. Hende måtte besætningsmedlemmerne hjælpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];