Annonce
Kultur

Turbinehallen ny forpagter i musikhuset

Søren Anker blev mandag præsenteret som den nye forpagter af café og restaurant i Musikhuset Aarhus. Søren Anker ejer Turbinehallen. Foto: Kim Haugaard

Det bliver Turbinehallen med 42-årige Søren Anker i spidsen, der fra nytår skal stå for menuen i Musikhusets Café og Brasseri og Restaurant Richter. Desuden får han også ansvaret for det offentlige areal i forbindelse med pauseservering, konferencer og andre events.

»Det er både overvældende og fantastisk, vi står her i dag som den nye forpagter,« sagde Søren Anker på mandagens pressemøde.

»Vores målsætning er at skabe noget, der er in. Vi vil enormt gerne have, at folk kommer til at bruge restaurant og café ikke kun i forbindelse med forestillinger, men også gerne når de bare lige kommer forbi,« sagde Søren Anker.

Kontrakten med Musikhuset Aarhus løber fra 1. januar 2010 frem til sommeren 2015 dog med mulighed for at forlænge yderligere to år.

Søren Anker følger efter Finn Bluhm, der efter otte år som forpagter har valgt at sige stop. Forpagterjobbet blev slået op i sommer med ansøgningsfrist 24. august. Den frist blev dog udskudt, da der kun var ganske få ansøgere. Mandag blev den nye forpagter præsenteret på et pressemøde.

»Valget faldt på Turbinehallen, fordi de er utroligt stærke på de tre kriterier, vi havde lagt vægt på i forhold til den nye forpagter. Det gælder kvalitet, samarbejde og økonomi,« sagde musikhusets direktør, Marianne Bedsted.

»De tænker skævt og nyt og vil arbejde på at skabe totaloplevelser for publikum.«

Selve menukortet vil være i stil med det man kender fra Turbinehallen. Friske råvarer bestemt af årstiden, og så lægger Søren Anker ikke skjul på sin forkærlighed for fisk.

»Vi glæder os til at kaste boldene op. Vi tænker jo både i temaer i forbindelse med enkeltarrangementer eller måske en hel måned,« fortæller Søren Anker, der understreger, at det er et team på fire, der skal stå for forretningen i musikhuset. Med sig har han en regnskabschef, en direktør og en projektchef.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce