Annonce
Kultur

Turbinehallen ny forpagter i musikhuset

Søren Anker blev mandag præsenteret som den nye forpagter af café og restaurant i Musikhuset Aarhus. Søren Anker ejer Turbinehallen. Foto: Kim Haugaard

Det bliver Turbinehallen med 42-årige Søren Anker i spidsen, der fra nytår skal stå for menuen i Musikhusets Café og Brasseri og Restaurant Richter. Desuden får han også ansvaret for det offentlige areal i forbindelse med pauseservering, konferencer og andre events.

»Det er både overvældende og fantastisk, vi står her i dag som den nye forpagter,« sagde Søren Anker på mandagens pressemøde.

»Vores målsætning er at skabe noget, der er in. Vi vil enormt gerne have, at folk kommer til at bruge restaurant og café ikke kun i forbindelse med forestillinger, men også gerne når de bare lige kommer forbi,« sagde Søren Anker.

Kontrakten med Musikhuset Aarhus løber fra 1. januar 2010 frem til sommeren 2015 dog med mulighed for at forlænge yderligere to år.

Søren Anker følger efter Finn Bluhm, der efter otte år som forpagter har valgt at sige stop. Forpagterjobbet blev slået op i sommer med ansøgningsfrist 24. august. Den frist blev dog udskudt, da der kun var ganske få ansøgere. Mandag blev den nye forpagter præsenteret på et pressemøde.

»Valget faldt på Turbinehallen, fordi de er utroligt stærke på de tre kriterier, vi havde lagt vægt på i forhold til den nye forpagter. Det gælder kvalitet, samarbejde og økonomi,« sagde musikhusets direktør, Marianne Bedsted.

»De tænker skævt og nyt og vil arbejde på at skabe totaloplevelser for publikum.«

Selve menukortet vil være i stil med det man kender fra Turbinehallen. Friske råvarer bestemt af årstiden, og så lægger Søren Anker ikke skjul på sin forkærlighed for fisk.

»Vi glæder os til at kaste boldene op. Vi tænker jo både i temaer i forbindelse med enkeltarrangementer eller måske en hel måned,« fortæller Søren Anker, der understreger, at det er et team på fire, der skal stå for forretningen i musikhuset. Med sig har han en regnskabschef, en direktør og en projektchef.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce