Annonce
Aarhus

Turen går hjem til Aarhus: Verdensbilleder for 25. gang

Verdensbilleder finder i år sted for 25. gang. Det bliver fejret med en hyldest til by- og butikslivet, som har været udfordret af corona det seneste års tid. Arkivfoto: Axel Schütt
Coronapandemien har fået os til at se det store i det små og udforske de oplevelser, der venter os inden for landets grænser. Det gælder også den tilbagevendende begivenhed Verdensbilleder, der i år retter blikket mod hjemlige egne med temaet 'Turen går hjem til Aarhus'.

AARHUS: Fredag 4. juni kan by-eventen "Verdensbilleder" fejre 25 års jubilæum.

Temaet for den årligt tilbagevendende begivenhed bliver "Turen går hjem til Aarhus", der skal ses som en hyldest til byens fysiske handels- og byliv. Det skriver Aarhus City Forening i en pressemeddelelse.

Her har man ønsket at gøre eventen til en familie- og handelsfest med fokus på byens mangfoldige butiksliv, madscene og kulturmiljø, der grundet Covid-19 har haft et hårdt år.

Annonce

Corona kommer også til at sætte sit præg på begivenheden, da vi fortsat skal være påpasselige i forhold til smittespredning. Derfor vil der ikke blive afviklet større koncerter på byens torve og pladser men kun mindre og overraskende indslag, som offentliggøres senere.

Fotoudstilling på Store Torv

På Store Torv rykker fotoudstillingen #AarhusSelfies ind. Den får premiere under Verdensbilleder og kan efterfølgende opleves i juni og juli på Store Torv.


Efter 24 års rundrejse i mange forskellige verdenshjørner er tiden nu kommet til at stille skarpt på det nære.

Claus Bech, direktør Aarhus City Forening


Udstillingen er et samarbejde med fotograf Mai Skou Wihlborg, der med turistfotos fra ind- og udland vil give udendørs oplevelser og engagere byens borgere og gæster til at dele selfies fra deres egne yndlingssteder i Aarhus.

Flere kendte århusianere som ledende overlæge Lars Østergaard (foto), Renée Toft Simonsen, Elsebeth Egholm, Lars Østergaard, David Nielsen, Sara Slott Petersen og Claus Dalby har allerede været i gang med at tage selfies på velkendte locations i Aarhus. Foto: Mai Skou Wihlborg

Kendte århusianere som Renée Toft Simonsen, Elsebeth Egholm, Lars Østergaard, David Nielsen, Sara Slott Petersen og Claus Dalby har allerede været i gang med at tage selfies på velkendte locations i Aarhus.

- Efter 24 års rundrejse i mange forskellige verdenshjørner er tiden nu kommet til at stille skarpt på det nære, vores egen dejlige handels-, oplevelses- og kulturby, Aarhus. Covid-19-pandemien har lært os, at vi i Danmark holder endnu mere af det lokale og vores egen by. At rejseoplevelsen kan ligge lige for fødderne af os og at vores egen by er en stor værdi i sig selv, og det vil vi gerne hylde i jubilæumsåret for Verdensbilleder-eventen, udtaler Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, der var en af initiativtagerne til Verdensbilleder i tilbage i 1996.

Annonce

Snup en selfie

Vil du være med i udstillingen, skal du tage et foto og lægge det på Instagram med hashtagget #AarhusSelfies.

Verdensbilleder

Verdensbilleder afvikles i Aarhus fredag 4. juni.

Fotoudstillingen #AarhusSelfies kan opleves hele juni og juli på Store Torv.

Verdensbilleder blev skabt i 1996 og var det første arrangement af sin art med midnatsåbent i Danmark.

Alle selfies bliver samlet og projekteres på offentlige digitale infostandere og skærme i Aarhus. Efter udstillingen samles de indsendte fotos til billedmosaikker, som former sætninger fra århusianske popsange, der bliver udstillet på bygninger i Aarhus.

- Temaet for dette års Verdensbilleder er "Turen går hjem til Aarhus", og derfor passer #AarhusSelfies perfekt ind i eventen, hvor fotoudstillingen stiller skarpt på både det lokale og globale – med indsigt og udsigt, samt involvering af byens borgere med fokus på vores dejlige by, Aarhus, lyder det fra Mai Skou Wihlborg, fotograf bag udstillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF-direktør får karantæne og bøde på 20.000 kr: 'Gav hånd med knyttet næve med hård kraft'

Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Østjylland

Tvangsnedlukning truer: Sogn nærmer sig den kritiske grænse

Annonce