Annonce
Østjylland

Turismen på Djursland på vej mod rekord

Snart begynder skolernes sommerferie. Den er startskuddet på en hektisk højsæson, hvor det kan være svært at finde et ledigt sommerhus på Djursland: Foto: Henning Hansen

Turismedirektør tror på flere turister end sidste år. Og 2016 var ellers rekordår på Djursland.

Annonce

DJURSLAND: Man skal til at skynde sig, hvis man vil holde ferie i et sommerhus på Djursland.

I hvert fald hvis man er en familie med skolesøgende børn og derfor afhængig af, at ferien foregår i skolernes sommerferie.

Vi lod som om, vi var en familie med to børn, der gerne vil holde ferie i uge 30 fra lørdag 22. juli til lørdag 29. juli. Vi gik derfor ind på diverse udlejnings-hjemmesider og satte musen i arbejde.

Resultatet:

Hos Dancenter er der ét hus - et eneste hus- at vælge imellem i Ebeltoft.

Sol & Strand kan byde på 13 huse i Fjellerup og Bønnerup.

Og i Grenaa kan Dansommer melde alt udlejet i uge 30.

- Det tegner bestemt positivt, siger turismedirektør Flemming Rasmussen, Destination Djursland.

Så positivt ser situationen på Djursland ud, set fra turismedirektørens skrivebord, at han tror på en 2017-sæson, der bliver bedre end sidste år.

Og 2016-sæsonen var ellers god. Det samlede overnatningstal i sommerhuse, hoteller og på campingpladser steg med mere end 100.000 overnatninger og bragte det samlede antal overnatninger på Djursland op på 1,7 millioner.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Annonce

Kulturår

En årsag til Flemming Rasmussens optimisme er, at Aarhus i år er europæisk kulturhovedstad. En satsning, som både Norddjurs og Syddjurs kommuner er en del af.

- Alene det, at der på den måde er fokus på Aarhus betyder meget. Folk, der vil opleve kulturåret, tænker: - Okay, hvor skal vi så bo? Nogle af dem vil helt sikkert vælge Djursland. Det er jo et naturligt opland, så der er ingen tvivl om, at kulturåret vil smitte af, siger Flemming Rasmussen.

Sommerhusene står for halvdelen af turisme-overnatningerne på Djursland, og sommerhus-turisme er et noget specielt marked. Husene ejes af private, der ikke nødvendigvis er indstillet på at stille dem til rådighed for udlejning i det omfang, Flemming Rasmussen kunne ønske sig. Der er i alt 15.000 sommerhuse på Djursland.

- Mellem 2500 og 3000 bliver lejet ud. Og det er nærmere 2500 end 3000, siger Flemming Rasmussen:

- Her på egnen er der ikke tradition for at bruge sommerhuse som investering, sådan som man ser det på Vestkysten. Langt de fleste har deres sommerhuse for selv at bruge dem, siger han.

Annonce

Længere sæson

Selv om der i mange år kun er opført et forsvindende lille antal sommerhuse, er der sket en stor vækst i sommerhusturismen på Djursland.

Fra 2010 til 2016 voksede sommerhusovernatningerne 22 procent i Norddjurs Kommune og 28,4 procent i Syddjurs Kommune.

Alene fra 2015 til 2016 gik antallet af sommerhusovernatninger frem med 11,3 procent på Djursland.

- Højsæsonen var udsolgt både sidste år og forrige år. Og det er da ærgerligt at sige til gæster, at vi ikke har plads. At de må finde et andet sted at holde ferie, siger Flemming Rasmussen.

Så skal 2016-rekorden slås, skal der flere sommerhuse på markedet.

Eller også skal udlejningssæsonen forlænges.

- Når så godt som alle sommerhuse er udlejet i højsæsonen, må man gøre sæsonen længere.

Tit er vejret supergodt i august og september. Og det er ofte i de måneder, at tyskerne og for den sags skyld også hollænderne kommer. Det er der, vi skal arbejde på at skabe en bedre udlejning, siger Flemming Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce