Annonce
Aarhus

Turister gider ikke sightseeing i Aarhus

Vi tager en runde med City Sightseeing bussen. Den kører fra Rådhuset forbi Aros, Møllestien, Den gamle by, Uni, Pier 3, Strøget, Åen og tilbage til Rådhuset på en time.

Dobbeltdækker-service lukker i Aarhus. »Aarhus er ikke en stor turistby,« beklager direktøren.

Aarhus har formentlig gjort et rigtigt klogt valg og lukket sit turistkontor i midtbyen. Turisterne gider angiveligt ikke Danmarks næststørste by. Selskabet City Sightseeing, der kører turister rundt i 90 byer verden over i dobbeltdækker-busser, stopper i Aarhus.

Annonce
Ny dobbeltdækker sightseeingbus ved Rådhuset

City Sightseeing indsatte sidste år i sommerhalvåret tre åbne dobbeltdækker-busser på to forskellige ruter i Aarhus, hvor tursister og andre for 125 kroner blev kørt rundt til byens og omegnens seværdigheder og natur.

Vi tager en runde med City Sightseeing bussen. Den kører fra Rådhuset forbi Aros, Møllestien, Den gamle by, Uni, Pier 3, Strøget, Åen og tilbage til Rådhuset på en time.

»Vi gjorde forsøget. Men Aarhus er ikke en stor turistby som i København,« siger direktør Per Schmeltz fra Vikingbus, som driver City Sightseeings verdenskendte røde dobbeltdækker-busser i Danmark.

Enhver, der så en af de opsigtsvækkende røde dobbeltdækker busser i det århusianske bybillede i debutåret 2011, konstaterede, de ikke var et tilløbsstykke.

»Vi tjente ikke penge på forsøget, lad os sige det sådan,« lyder det fra direktør Per Schmeltz.

»Belægningen var kun god, når krydstogtskibene besøgte Aarhus. På de tidspunkter kunne vi godt have brugt dobbelt så mange busser. Ellers hang det ikke sammen. Vi havde meget store omkostninger i forbindelse med at lave ruterne, trykke brochurer og reklamere for turene.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Annonce