Annonce
Østjylland

Turister tilbydes en tur i kajak på Norsminde Fjord

Instruktører fra Hou Kajakklub sørger for, at det blive en tryg tur for kajakroere på Norsminde Fjord. PR foto
Der er både natur og kultur på dagsordenen, når kajakroere får en guidet tur på Norsminde Fjord.

Norsminde: Tre aftener i skolernes sommerferie er det muligt at komme på kajaktur med museet på Norsminde Fjord. Det er tirsdag 2. juli og torsdagene 1. og 6. august - alle dage kl. 18 - 21.

Her vil instruktører fra Hou Kajakklub sørge for, at det blive en tryg og god oplevelse, hvor man får et crashkursus i kunsten at sejle en kajak. Museets naturvejleder og museumsformidler sørger til gengæld for, at man får et rids af den lille fjords meget rige landskabs- og kulturhistorie.

Det er altid en oplevelse at glide ud af fjordens snævre s-formede indsejling og se selve fjorden åbenbarer sig. Norsminde Fjord er ikke et let tilgængeligt naturområde - især ikke om sommeren - men med kajakken får man plads på første parket og rig mulighed for at opdage fjorden. I stille vejr glider man hen over det blanke vand i aftensolens farver.

Gruppen sejler roligt op langs kysten: Man venter på hinanden og nyder naturen, roen og selskabet, og der er altid indlagt en madpakke-kaffepause med fortælling på land.

Annonce

Rigt fugleliv

For nybegynderen er Norsminde Fjord et godt sted at være. Vandet er lavt og derfor varmt om sommeren. Fjorden har en gennemsnitsdybde på 60 cm, hvilket er en af grundene til det rige fugleliv.

Mødested er Norsminde Havn ved kajakklubbens røde huse. Tilmelding skal ske til Odder Museum senest om søndagen inden turen ved tirsdagsturene og om onsdagen ved torsdagsturen i museets åbningstid. Turen er ikke egnet for børn under 12 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce