Annonce
Aarhus

Tusindvis af nye studerende i Aarhus: Erhvervsakademiet går frem for 10. år i træk

Tusindvis af nye studerende starter snart uddannelse i Aarhus - mange af dem på Erhvervsakademi Aarhus. Foto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix
Tallene for optag på de århusianske uddannelsesinstitutioner er en blandet pose bolcher - dog tyder tendensen på, at de unge gerne vil have kortere uddannelser.

AARHUS: Natten til fredag blev spændingen traditionen tro udløst for mange af landets unge, da Uddannelses- og Forskningsministeriet kunne offentliggøre årets tal for optagelse på de videregående uddannelser. På landsplan har 65.714 unge fået tilbudt en plads på en uddannelse. Det svarer til en procent mere end i 2018 og er det næsthøjeste optagelsestal nogensinde.

- Det er dejligt, at så mange har lyst til at uddanne sig. Jeg håber, de får en god studietid, gør sig umage, følger deres nysgerrighed og dyrker fællesskabet. Vi skal have hele mennesker på vores uddannelser, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Vi bliver jo altid glade, når de uddannelser, vi udbyder, er attraktive for de unge mennesker.

Christian Mathiasen

Både frem- og tilbagegang i Aarhus

Hos Erhvervsakademi Aarhus, har man optaget 1.798 nye studerende til akademiets uddannelser og har dermed fået fået syv procent flere studerende ind end sidste år. Og det er rektor Christian Mathiasen godt tilfreds med.

- Vi bliver jo altid glade, når de uddannelser, vi udbyder, er attraktive for de unge mennesker, siger han.

Det er 10. år i streg, at erhvervsakademiet kan registrere fremgang, og det er ifølge Christian Mathiasen udtryk for at de unge i højere grad efterspørger kortere uddannelser. Og når erhvervsakademiet spørger de studerende, hvorfor de godt kan lide at gå der, så er det især det store fokus på praksis, der springer frem, siger han.

- Vi går efter at uddanne vores studerende i det, vi kalder for virkelighedsnære problemstillinger. Alle vores undervisere arbejdet med det, de underviser i, i praksis og det, kombineret med den tætte kontakt med underviserne og meget holdundervisning er nogle af de ting, som vores studerende fremhæver, siger Christian Mathiasen.

For de andre århusianske uddannelsesinstitutioner tegner der sig et lidt blandet billede. Aarhus Universitet indtager andenpladsen for flest optagne studerende med 7.129, hvilket er en lille tilbagegang på 175 studerende i forhold til 2018. Hos Professionshøjskolen VIA University College, der blandt andet uddanner lærere og pædagoger, har man dog fået fire procent flere studerende, sammenlignet med 2018. Aarhus Maskinmesterskole har optaget 12 færre studernede - ifølge rapporten fra ministeriet på grund af færre ansøgninger - mens Arkitektskolen har optaget 10 færre, da den tidligere regering besluttede at nedlægge en del stillinger i de kreative fag.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lørdagens coronatal: Trods mange vaccinerede fortsætter corona med at udfordre i Smilets by

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Sport

Musah i exit på 100 meter: Blev hurtigt hylet ud af den

Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opbakning til lærere og ledelse på Strandskolen: De unge har ikke lært hjemmefra at opføre sig ordentligt

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Annonce