Annonce
Kultur

TV-2 udsolgt på 10 minutter: Musikhuset klar med ekstra koncert

Der var rift om billetterne til TV-2 i Musikhuset. Derfor giver orkestret ekstrakoncert. Pressefoto

Der er stadig rift om billetterne, når Danmarks lykkeligste orkester giver koncerter i Aarhus.

AARHUS: Danmarks - efter eget udsagn - lykkeligste orkester er måske også Danmarks mest populære orkester. Det gik i hvert fald hurtigt med at sælge billetter, da Musikhuset torsdag klokken 10 satte billetterne til poporkestrets koncert 1. februar næste år til salg. Bare ti minutter gik der, før de 1.500 billetter var revet væk og koncerten blev meldt udsolgt.

Musikhuset og TV-2 havde givetvis på fornemmelsen, at Steffen Brandt og Co. var særdeles populære, så ganske få minutter senere blev en ekstrakoncert annonceret. Ekstrakoncerten finder sted dagen efter - nemlig 2. februar - også i Store sal.

Allerede en time efter, at ekstrakoncerten blev meldt ud, var der solgt i omegnen af 400 billetter.

TV-2 bruger foråret og sommeren i studiet, hvor gruppen indspiller et nyt album, som efter planen udkommer til efteråret.

Udgivelsen følges op af en landsomfattende Danmarks-turné i 2019. Som noget nyt deles koncerten i en akustisk og en elektrisk afdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce