Annonce
Navne

Tv-boss med hang til The Beatles

»Jeg aner ikke, hvor længe jeg bliver ved«, siger Peter Kramer om sit job som administrerende direktør på TV2 Østjylland. »Så længe det er sjovt.« Foto: Morten Rasmussen, TV2 Østjylland.

Peter Kramer fejrer rund fødselsdag med plads til både reflektion og »The Fab Four«

Peter Kramer, som fylder 60 år i morgen, afløste i maj 2000 Erling Bundgaard som direktør på tv-stationen i Skejby.

Før det var han redaktionschef på TV2 Nyhederne - og endnu længere tilbage i tiden var han blandt andet journalist på Ekstra Bladet samt med til at lancere Det Fri Aktuelt.

Hvad står der mon så på ønskesedlen i anledningen af de 60 år?

»Det er et godt spørgsmål. Allermest fred og ro og et godt helbred. Og at børnene har det godt«, siger han med henvisning til Anders på 24 år og Søren, snart 23.

Hans bedre halvdel gennem snart 30 år hedder Kirsten Vestergaard; hun er tidligere chef på DR Østjylland og redaktionschef på Århus Stiftstidende.

De bedste år er gået
Og det med at fylde 60 år maner til eftertanke, bemærker Peter Kramer:

»Nu har jeg jo passeret de bedste år af mit arbejdsliv. Så kan jeg passende kigge tilbage og se på, om det var det værd. Det var det. Jeg aner ikke, hvor længe, jeg bliver ved. Så længe det er sjovt.«

Når han ikke arbejder, står programmet meget gerne på golf, skiture og rejser til alverdens krigsmindesmærker.

»Heldigvis spænder mine interesser vidt - det er helt vanvittigt«, slår han fast.

Ét område synes dog alligevel at være noget nær altoverskyggende:

Musik.

Især The Beatles optager direktøren, der er født og opvokset i Århus. Da et stort anlagt boks-sæt udkom i september sidste år, holdt han og en flok venner et privat release-party.

Håret frem i panden
»Det var jo kæmpestor begivenhed. Det var første gang, vi fik The Beatles' samlede værker i remasterede udgaver. Musikken har fulgt mig lige siden, jeg var ung. Jeg forsøgte at skubbe håret frem i panden for at ligne dem. Det var noget, man kunne blive smidt ud af skolen for dengang!«

Nu er det ikke fordi tv-bossen musikalsk hænger fast i 60'erne. Forleden var han således på Voxhall for at høre det unge amerikanske rockband Midlake.

Ungt i al sin vildskab er også historier af ældre dato om, at Peter Kramer i sin tid var medlem af den revolutionerende gruppe Trotylbanden.

De 40 år gamle historier gider fødselaren dog ikke at tale om.

Til gengæld vil han gerne pege på et yndlings tv-program. Valget falder på The Late Night show med David Letterman.

»Jeg har selv haft fornøjelsen af at opleve det i New York. Det er ganske enkelt suverænt i sin krasse satiriske samfundskritik.«

Fødselsdagsfesten bliver fejret stille og roligt med venner og familie i privaten.

»Jeg har det fint med at fylde 60 år«, siger Peter Kramer.

»Det er i hvert fald bedre end alternativet: Ikke at fylde 60 år.«
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce