Annonce
Alarm 112

Tv-kendis Maria Hirse modtager hæleridom og dropper anke

Tidligere tv-vært har besluttet at acceptere en dom på tre måneders betinget fængsel og samfundstjeneste.

Den tidligere tv-vært Maria Hirse har valgt at modtage en dom for hæleri, som hun fik i februar ved Retten i Helsingør.

Det skriver Se og Hør, der har talt med Maria Hirses advokat.

Dermed dropper hun at lade Østre Landsret vurdere sagen, hvilket ellers efter planen skulle være sket onsdag.

Maria Hirse, der nu hedder Mariia Madeleine Sea Svensson, blev idømt tre måneders betinget fængsel for hæleri, for at have været i besiddelse af et knojern og at have skaffet sig adgang til privat ejendom uden tilladelse.

Hun blev desuden dømt til at skulle udføre 80 timers samfundstjeneste.

Det var på den tidligere tv-værts bopæl, at politiet 15. juli 2017 fandt flere tyvekoster. Heriblandt to PH-lamper og flere køkkenting.

Ifølge politiet var der effekter, der kunne spores til tre forskellige indbrud begået tæt ved det sommerhus, hvor Maria Hirse boede i Vejby i Nordsjælland.

Ifølge anklageskriftet havde tyvekosterne i alt en værdi af cirka 114.000 kroner. Maria Hirse blev kendt skyldig i at have opbevaret og videresolgt tyvekoster til en værdi af omkring 70.000 kroner.

I sagen var to andre tiltalt. En 46-årig mand blev frifundet i byretten, mens en 24-årig blev straffet med ti dagbøder på hver 200 kroner.

Selv har Maria Hirse forklaret i retten, at hun ikke havde kendskab til, at effekterne var stjålne, og at hun blot havde ladet den 46-årige mand låne sit anneks til opbevaring.

Uden for retssalen fortalte Maria Hirse, at hun er ked af dommen, og at hun følte sig dømt på forhånd.

- Jeg havde håbet på, at det i dag skulle være slut for 18 måneders helvede, men jeg bliver nødt til at acceptere, at det var det, dommeren valgte, og så må vi anke, sagde hun til Ekstra Bladet.

Maria Hirses advokat, Henrik Stagetorn, oplyser dog til Se og Hør, at Maria Hirse har valgt at acceptere dommen i stedet for at gå efter frifindelse som først meldt ud.

- Sagen er hævet. Der bliver ikke en ankesag, siger han til ugebladet.

Hirse blev kendt i den brede befolkning, da hun i 1995 vendte bogstaver som medvært på tv-programmet "Lykkehjulet".

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce