Annonce
Østjylland

TV-krigen: Lokal antenneforening tilbyder speciel pakke

Odder Antenneforenings formand, Jørn Bollinger, har været frustreret over ikke at kunne give medlemmerne ny information. Nu er foreningen klar med en midlertidig løsning på TV-krigen. Arkivfoto.
Odder Antenneforening tilbyder nu deres medlemmer en midlertidig og billigere pakke, som skal kompensere for en periode uden Discovery-kanaler.

Odder: Det står efterhånden klart, at Yousee og Discovery ikke lige foreløbig når til enighed i den konflikt, der i medierne er blevet døbt "TV-krigen". Derfor har lokale udbydere været nødsagede til at tage stilling til en mulig fremtid uden Discovery-kanaler i deres pakker, og Odder Antenne er nu klar med et forslag.

Resultatet er blevet, at Grund- og Mellempakken forbliver uændret efter 1. januar, mens der til alle medlemmer med Fuldpakken er blevet oprettet en midlertidig "Fuldpakke Special". Special-pakken er godt 100 kroner billigere end den oprindelige fuldpakke, fordi Discoverys kanaler ikke indgår.

Antenneforeningen informerer i den forbindelse om, at det er muligt at betale for streamingtjenesten Dplay, hvis man fortsat vil have adgang til Discoverys kanaler. Streamingtjenestens pris er de næste seks måneder stort set lig med differencen mellem den oprindelige og den midlertidige fuldpakke.

- Det er lidt tilfældigt, at priserne lige er blevet sådan, men det passer os jo fint. Fuldpakke Special koster sådan set bare den pris, vi har kunnet forhandle hjem - og vi synes faktisk, at det er en rigtig fin pris, siger Odder Antennes formand, Jørn Bollinger.

Annonce

Disse 11 kanaler forsvinder

Den såkaldte TV-krig betyder, at Yousee-kunder fra 1. januar mister Discoverys 11 kanaler. Dette inkluderer medlemmer af Odder Antenneforening, hvis kontrakt med Yousee også gælder i 2020.

Der er tale om Kanal 4, Kanal 5, 6'eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2, Animal Planet, Discovery Channel, Discovery Science, Investigation Discovery og TLC.

Positiv respons

Det nye pakketilbud kommer efter en periode uden ret meget information fra Odder Antenne til deres kunder. Det har dog ikke været med deres gode vilje, at der har været så stille.

- Yousee har også trukket forløbet ud, så vi har ikke haft ret mange oplysninger at give. Det har været frustrerende ikke at kunne svare på medlemmernes spørgsmål, siger Jørn Bollinger.

Generelt er det mere spørgsmål end kritik, som antenneforeningen er blevet mødt med efter at have offentliggjort den midlertidige løsning.

- Vi har fået meget positiv respons. De fleste medlemmer har gennem forløbet haft tillid til, at vi nok skulle nå frem til nogle fair løsninger, fortæller formanden.

Medlemsmøde på parkhotellet

Egentlig kunne Odder Antenne godt lave en særaftale med en anden leverandør for at få adgang til Discoverys kanaler. Det ville dog være både dyrt og besværligt.

- Kanalerne ville ligge for sig selv og ville ikke kunne tilgås på boksen. Og der ville skulle ændres en masse i filtrene hos dem, der har bland selv-tv, forklarer Jørn Bollinger, der fortsat håber, at Discovery og Yousee når til enighed inden foråret.

For at imødekomme medlemmernes spørgsmål og ønsker til de kommende måneder, holder antenneforeningen to medlemsmøder på Odder Parkhotel onsdag 4. december henholdsvis klokken 17:00 og 20:00. Her vil både ændringer og muligheder i de nye pakker blive forklaret i detaljer.

- Vi håber, at medlemmerne går afklarede derfra og føler sig godt informerede - også om alternative tilbud. Vi vil ikke ligefrem opfordre folk til at droppe os, men medlemmerne skal vide, hvilke muligheder de har, siger foreningens formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce