Annonce
Østjylland

TV-løver var glubske efter Daniels iværksættersucces: Nu er Stadil og Buch ombord

Daniel Johannesen fra Horsens bad om 175.000 kr., men var i endnu højere grad på jagt efter erfarne kræfter, da han blev kastet for investeringsløverne i tv-programmet Løvens Hule. Han fik de ønskede partnere i hus - plus en investering på en halv million kroner.

ERHVERV: Du kommer til at bygge store forretninger, og jeg skal nok hjælpe dig, alt det jeg kan.

Sådan fastslog iværksætterguruen Jesper Buch, stifter af bl.a. Just Eat og Miinto, da han i tv-programmet Løvens Hule stiftede bekendtskab med 19-årige Daniel Johannesen fra Horsens.

Daniel Johannesen står bag webshoppen Watery.dk, som sælger svømmetøj og -udstyr. Den tidligere elitesvømmer stiftede Watery i 2016, da han syntes, der manglede et sted, hvor man som svømmer kunne købe alt sit grej billigt og samtidig få personlig og kompetent vejledning. Noget tyder på, han havde ret, for sidste år nåede han en omsætning på ca. 4,5 mio. kr., og et mål om 10.000 solgte ordrer i kalenderåret blev indfriet. Men den unge Horsens-iværksætter vil mere:

- Jeg budgetterer med en omsætning på 8,6 mio. kr. i 2019 og 16,1 mio. kr. i 2020. Mit mål er at være Skandinaviens største svømmeshop i 2023, sagde han blandt andet, da han pitchede sin forretningsplan for fem mulige investorer - foruden Jesper Buch bl.a. Peter Warnøe, medstifter og direktør i kapitalfonden Nordic Eye, og Christian Stadil, indehaver og direktør i Thornico A/S, som omfatter flere end 120 virksomheder, herunder Hummel.

Jeg har haft fin succes, fordi jeg har haft en kick-ass-vilje til at lykkes, indgående kendskab til markedet og en ekseptionel god kundeservice.

Daniel Johannesen under sin præsentation af Watery

Tilbud og håndslag


  • Daniel Johannesen bad i første omgang om 175.000 kr. for fem procent af Watery. Han forklarede, at pengene skulle bruges til at kickstarte produktion af Waterys private label.
  • Jesper Buch tilbød 250.000 kr. for 15 pct.
  • Christian Stadil og Peter Warnøe tilbød tilsammen 500.000 kr. for i alt 25 pct. af Watery.
  • Daniel Johannesen bejlede derpå til Christian Stadil og Jesper Buch, som han tilbød otte procent hver for i alt 500.000 kr. Det accepterede de begge.
  • Prisen på 500.000 kr. for i alt 16 procent betyder, at værdi af Watery p.t. kan anslås til 3.125.000 kr.

Buch ligeglad med svømmetøj

Nu skal jeg fortælle dig en sjov historie, sagde Jesper Buch og fortalte om sin egen første investor i Just Eat:

- Han fortalte mig, da vi solgte Just Eat, at han ikke vidste, hvad jeg snakkede om, da jeg pitchede ideen. Men han oplevede, at jeg brændte så meget for det, at han bare skulle med.

- Det er "the law of attraktion". Hvis man brænder igennem, så skriver folk fandme under på kontrakten. Og du brænder helt vildt igennem - så meget, at jeg er rimelig ligeglad med, hvad du laver. Din rejse skal jeg bare være med på, fastslog Jesper Buch og langede ud med et tilbud om 250.000 kr. for 15 pct. af Watery.

- Jeg har siddet her i 15 minutter og har lige givet et bud på 250.000 kr. Det er simpelthen min rekord, tilføjede han, og Christian Stadil bekræftede, at han i fire sæsoner af Løvens Hule ikke tidligere har oplevet Jesper Buch være så hurtig ude.

Buddet blev dog hurtigt overgået. Efter lidt hvisken over stolekanterne var Christian Stadil og Peter Warnøe klar med et fælles bud på 500.000 kr. for tilsammen 25 pct. af Watery.

- Jeg synes ikke, du skal afgive så stor en del. Jeg skal nok sørge for, vi tjener pengene selv eller finder dem efterfølgende til højere værdiansættelse. Og jeg skal nok gå ind og hjælpe med sved, sagde Jesper Buch.

Annonce

Dybt imponeret Stadil

Det skortede heller ikke med begejstring fra de øvrige løver i programmet, som dog trak sig fra budrunden i erkendelse af, at de allerede aflagte bud var gode for Daniel Johannesen.

Med to bud på hånden fik den unge horsensianer et kort betænkningsøjeblik, inden han kom med sit eget forslag:

- Det er ikke den konstellation, I har fremsat, men jeg vil høre, om I, Jesper og Stadil, vil være med på otte procent hver for en pris på 250.000 kr. hver?

- Det skal vi jo, fastslog Jesper Buch og så på Christian Stadil.

- Ja, det bliver vi nødt til. Jeg er dybt imponeret. Det er helt fantastisk, hvad du har præsteret i dag, lød det fra Christian Stadil, da aftalen blev lukket med både håndslag og krammere.

- Sådan. Jeg forstår det slet ikke lige nu. Det er noget, jeg har kæmpet for i to år. Nu bliver det fuldstændig crazy, konstaterede en storsmilende Daniel Johannesen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Debat

Kun tre pladser i hele kommunen: Vi mangler autocampingpladser i Skanderborg

Debat

Store drømme for Pier 3 på Aarhus Havn: Det sidste ubebyggede område mellem by og bugt skal tilhøre os alle

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Alarm 112

Falske penge i Østjylland: Politiet bringer en advarsel

Annonce