Annonce
Kultur

TV-programmet 'Løvens Hule' tilbød millioner: Aarhus-firma takkede nej

Det århusianske firma Holdsport, som Frank Bjergø står bag, endte med at takke nej til millionerne fra Løverne i DR programmet. Foto: Flemming Krogh

Det århusianske firma Holdsport sagde nej til de tilbud, som eksperterne i tv-programmet 'Løvens Hule' kom med

Aarhus: Det århusianske firma Holdsport, som står bag en populær app - et program til en smartphone - fik tilbudt 4,5 millioner kroner af fire ud af fem løver i DR programmet 'Løvens Hule'. Det takkede Frank Bjergø, direktør i Holdsport nej til - foran de rullende kameraer.

Fire af 'løverne' var interesserede i at købe en andel i Holdsport, for at kunne bidrage til at udvikle firmaet. Christian Stadil tilbød 1,5 million kroner for 10 procent af virksomheden, tre andre løver tilbød at købe fem procent af firmaet hver, ved at skyde én million kroner ind i firmaet hver især. Samlet beløb fra Løverne var altså på 4,5 millioner kroner.

- Vi endte med at tilbyde to af Løverne en andel på fire procent for én million hver, men det var der ingen af dem, som ville være med til. Da 'løvernes' tilbud ikke matcher det tilbud, som vores investor kommer med på tv, endte det med, at vi gik ud af programmet. Uden at have nye aftaler om investeringer, fortæller Frank Bjergø.

Annonce

Direktøren har ikke fortrudt

Men selvom 'Løvens Hule ikke umiddelbart gav ekstra millioner på kontoen, har direktøren bestemt ikke fortrudt, at han stillede op.

- Det var sjovt at være med. Når man står foran et kvalificeret panel af eksperter, lærer man meget om sin virksomhed. Men skal være dygtig til at 'pitche' - at kunne overbevise andre om de kvaliteter, som man mener ens virksomhed rummer. Det har jeg lært meget af, siger Frank Bjergø, som også har en forhåbning om, at andre interesserede, fik øjnene op for Holdsport, og kunne være fristet til at investere i firmaet.

Desuden har Holdsport allerede oplevet, at folk fra firmaer udefra har henvendt sig med forslag, som kan hjælpe med at få Holdsport ud over landets grænser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Annonce