Annonce
Østjylland

Tv-serie optaget i Horsens: Sådan vil Zangenberg og de andre skuespillere huske området

De skuespillere fra "GG Horsens"-produktionen, der var mødt frem til mandagens forpremiere, var til slut på scenen for at modtage blomster. Foto: Søren E. Alwan
Der var begrænset tid til sightseeing, da skuespillerne fra komedieserien "GG Horsens" var på optagelse. Alligevel kan Julie Zangenberg både fremhæve naturen, cafémiljøet og Pejseaarden i Brædstrup, mens Casper Harding finder det positivt, at han ikke fik et par på hovedet.
Annonce

Horsens: Fængselsby, koncertby, kulturby. Horsens er kendt for mange forskellige ting - og andre forsøger kommunen at brande sig til.

Seneste skud på stammen er at skyde 800.000 kroner i et tv-serie-projekt, der skal gøre de unge midt- og sønderjyder mere opmærksomme på byen. For de penge har kommunen blandt andet fået bynavnet med i tv-seriens titel, "GG Horsens", den har fået masser af optagelser fra lokationer i Horsens, og den har haft et hold af kendte skuespillere på besøg i en måned for at optage scenerne.

Mandag var nogle af skuespillerne med til forpremiere på tv-seriens første tre afsnit. Det foregik i Horsens Ny Teater, og her spurgte Folkebladet dem om, hvad de vil huske deres besøg i Horsens for.

- Jeg har været meget glad for at være i Horsens og især at møde det horsensianske folk, som er skønne og meget venlige mennesker. Jeg er glad for, at så mange af dem har været med i serien, siger hovedrolleindehaver Julie Zangenberg med henvisning til seriens mange statister, der er fundet i og omkring Horsens.

Det handler "GG Horsens" om

  • "GG Horsens" er en komedieserie i otte afsnit á cirka 11 minutters varighed.
  • Serien handler om Sandra, der er vild med gaming og derfor ikke bruger så meget tid på det jurastudie, som primært hendes mor går meget op i, at hun skal have gode karakterer i.
  • Da hun til et gamingevent stort set egenhændigt besejrer "Team Bad Ass", får spilleverdenen øjnene op for den 22-årige pige, der snart finder sig selv på et ambitiøst, men ret amatøragtigt hold, der skal tage kampen op mod profferne.
  • Serien bliver vist på TV Syd og TV2 Østjylland samt på Youtube. Første afsnit vises lørdag 31. august klokken 19.30.
Annonce

Smuk natur og lækker slik

Skuespillerinden tager også et par minder med fra de lokationer, de har optaget serien på:

- Vi har været på gågaden, og her har I en rigtig god slikbutik og nogle lækre shops, og vi har været meget hos Horsens Amatør Teater, som også var rigtig fint. Jeg synes egentlig, vi kom godt omkring på optagelserne, og samtidig har jeg også fundet nogle små café-perler, siger Julie Zangenberg, der brugte mindst lige så meget tid uden for Horsens som inden for byskiltet.

- Der er en smuk natur rundt om Horsens, som jeg tog mange løbeture ude i. Så boede vi jo på Pejsegården, og der er Jytte (direktør Jytte Nygaard, red.) et af de skønneste mennesker, jeg har mødt længe. Jeg var vild med den roterende bar, og hele western-sceneriet overvejer jeg, om det skulle bruges til min 40-års fødselsdag. Nu er jeg lige blevet 30 år, så det er for sent, siger hun.

Annonce

Bakket, rolig og hyggelig

Skuespillerkollega Casper Kjær Jensen fremhæver også hotelforholdene under deres godt en måned lange besøg i området, men han husker også Horsens for andre ting:

- Horsens var bakket, Horsens var rolig, og Horsens var rigtig hyggelig. Vi boede på Hotel Pejsegården i Brædstrup, og jeg elskede det sted - stort skud ud til Pejsegården. Jeg er selv fra Falster, og det var skønt at komme ud til en flække igen, hvor alting er roligt, siger han.

Casper Kjær Jensen helt til venstre husker blandt andet Horsens for bakkerne, mens Julie Zangenberg ved siden af overvejer, om hendes 40-års fødselsdag skal holdes på Pejsegården i Brædstrup. Casper Harding, der står i midten i shorts, er bare glad for, at han ikke fik tæsk i løbet af den måned, de var på optagelser i Horsens. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Blev ikke slået ned

"GG Horsens" har ikke kun skuespillere på rollelisten. For at appellere til det unge publikum er der også hentet youtubere ind, og her kan Albert Dyrlund fortælle, at Horsens er "en grineren by". Han når ikke at uddybe, inden et hav af børn vil have selfies med ham, men i stedet kan kollegaen Casper Harding, der står bag YouTube-kanalen "Spørg Casper", sætte lidt flere ord på oplevelsen af Horsens:

- Jeg har jo ikke været så meget i byen, fordi vi har været ude på optagelse det meste af tiden, men jeg har godt kunne lide Horsens - jeg er ikke blevet slået ned, og det var da noget af det første, jeg tænkte, kunne ske, siger han som en kæk bemærkning.

I den mere seriøse ende fremhæver han, hvordan det har været rart at have hele produktionen samlet i området - og at have kort afstand til hotelovernatningerne i Brædstrup. I Horsens fremhæver han særligt en bygning:

- Vi lavede en del på Fængslet, og det var et specielt sted. Vi brugte det jo slet ikke som et fængsel, så det var en syret oplevelse på den måde at rende rundt i et gammelt fængsel. Jeg ved ikke hvorfor, men det har sat et eller andet præg. Jeg må have følt mig som en fange der, siger han.

Hvordan optagelserne i Horsens er endt, kan man se på TV Syd og TV2 Østjylland, der viser seriens første afsnit på lørdag klokken 19.30. De otte afsnit vil også kunne ses på YouTube.

Casper Kjær Jensen skulle også sige et par ord til TV 2 Østjylland. Foto: Søren E. Alwan
"GG Horsens" bliver produceret af Wasabi Film for TV Syd og er støttet af Horsens Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og TV2 Østjylland. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye restriktioner for børn og lærere når skolerne starter

Aarhus

Nej tak til tobak i skoletiden

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus

Efter coronaudbrud: Somaliske foreninger lukker ned for al aktivitet

Annonce