Annonce
Fødselsdage

Tv-seriernes gæstestjerne

En af landets mest benyttede skuespillere, Henrik Prip, fylder 60 år tirsdag 31. marts. (Arkivfoto) Claus Bech/Ritzau Scanpix
Henrik Prip har spillet med i et hav af film og tv-serier, men ofte kun i enkelte afsnit. Tirsdag 31. marts fylder han 60 år.

60 Du har nok set Henrik Prips ansigt før. Om det har været helt tilbage i hans filmdebut i Lars Von Triers "Idioterne" fra 1998, eller om det har været i tv-serier som "Taxa" eller "Rejseholdet", er Henrik Prip en af landets mest benyttede skuespillere. Tirsdag 31. marts fylder den alsidige skuespiller 60 år.

Han blev uddannet fra Odense Teater i 1990 og spillede med i flere teaterstykker selvsamme sted. Filmdebuten kom som sagt i "Idioterne" i 1998, og siden har han været med i et hav af andre film og tv-serier. I nyere tid kan blandt andet nævnes kendte serier som "Forbrydelsen" og "1864".

Henrik Prip har kunnet leve af sin passion, men han gik ind til faget med en frygt for, at det ikke kunne blive hans. Han er nemlig stammer, og i et fag, hvor talens brug er absolut nødvendig, er det ikke altid ukompliceret. Men når han går på scenen, er det, som om hans stammen bliver mindre, skrev han i et blogindlæg på ordkriger.dk sidste år.

- Jeg var 16 år, da jeg opdagede, at jeg ikke stammede, når jeg stod på scenen. Det var dejligt at opdage et sted, hvor jeg talte frit og havde det skønt. Jeg fløj afsted og nød det. Jeg havde nemt ved at spille skuespil, og alle sagde: "Nej, gud, hvor er du god til det der".

Henrik Prip er en bredtfavnende skuespiller. Det er bevidst, og han tager gerne chancer i sin optræden, fortalte han til scenen.dk i 2009.

- Jeg synes, det er fantastisk, når skuespillerne prøver alt muligt, for på den måde giver du iscenesætteren en masse materiale at vælge imellem. Der er ikke noget mere irriterende end en nærig skuespiller. En, der ikke tør tage på mærkelige udflugter og ikke tør lave fejl.

Privat er han gift med skuespillerinden Pia Jette Hansen. Parret har to børn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Feststemte AGF-fans indtog Tangkrogen

112

Vanvidskørsel ved vejarbejde: Ung mand kan vinke farvel til nyerhvervet kørekort

112

Fødselsdagen fejret med fyrværkeri: Unge skød romerlys mod Aarhus Arrest

Aarhus For abonnenter

Skæbnestund for husvildeboligerne på Poul Martin Møllers Vej: Beboerne er halvt oppe af den varme gryde

Annonce