Annonce
Aarhus

TV2 tabte også i landsretten: Skjulte optagelser fra Kongsgården må ikke vises

Offentligheden får ikke lov til at se de skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i Viby. TV2 tabte også i landsretten. Foto: Axel Schütt
Vestre Landsret stadfæstede tirsdag afgørelsen fra byretten i Aarhus om, at de skjulte optagelser fra plejehjemmet ikke må vises for offentligheden.
Annonce

AARHUS: Offentligheden får ikke mulighed for at se TV2's skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården. Tirsdag tabte TV2 også tabte sagen i landsretten om retten til at vise optagelserne.

Det oplyser Vestre Landsret til Århus Stiftstidende.

Retten i Aarhus nedlagde i marts et forbud over for TV2 mod at vise skjulte optagelser fra plejehjemmet Kongsgården i Viby i en planlagt tv-dokumentar om ældreplejen. Retten mente, at behovet for offentliggørelse måtte vige for det, man betegnede som en meget grov krænkelse af især en beboers rettigheder, fordi hun var optaget med skjult kamera i intime situationer.

TV2 kærede afgørelsen til Landsretten. Optagelserne har samfundsmæssig interesse, og at optagelserne bliver sløret, så man ikke kan se intime detaljer, gav TV-stationen som begrundelse. Men det fik TV2 ikke medhold i.

Annonce

Nedslående ældrepleje

TV2 satte i efteråret 2019 skjulte kameraer op i en lejlighed på plejehjemmet Kongsgården, hvis ældste på 90 år bor i lejligheden. Det skete på opfordring fra dennes familie, der var frustreret efter i tre år at have klaget gentagne gange over plejesvigt og omsorgssvigt, uden det ifølge familien førte til forbedringer.

TV-optagelserne dokumenterer ifølge familien og Århus Stiftstidendes kilder flere af klagepunkterne. Århus Stiftstidende har tidligere fortalt, at der tale om afsløring af en meget nedslående ældrepleje.

Inden TV2's dokumentar blev vist for offentligheden, blev der i byretten nedlagt forbud mod at vise den, efter at Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune hev TV2 i retten.

Et stort flertal i byrådet ønskede efterfølgende at få de skjulte optagelser frem i lyset, men et advokatfirma, som fører sagen for Aarhus Kommune, har afvist, at det er muligt.

Ifølge TV2 Østjylland er det endnu uklart, om TV 2 vil forsøge at tage sagen med videre til Højesteret, efter at Vestre Landsret tirsdag stadfæstede byrettens dom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Endnu en skoleelev er smittet med corona: 32 børn og seks medarbejdere sendt hjem

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Aarhus

30-årig dømt for at sætte ild til overbos lejlighed: - Et rent held at ingen kom til skade

Annonce