Annonce
Aarhus

TV2 vil vise dokumentar hurtigst muligt: Det er ikke os, der har krænket Else

Mikkel Hertz, nyhedsdirektør på TV2. Foto: Miklos Szabo/ TV2
Der er blevet optaget med skjult kamera i ældreplejen i både Randers og Aarhus, og dokumentaren skal vises snarest muligt, lover TV2's nyhedsdirektør.
Annonce

AARHUS/RANDERS: - Det har været et langt, uskønt forløb, og det har Aarhus Kommune kun sig selv at takke for. Men jeg synes, det er glædeligt, at kommunen nu er kommet til fornuft.

Sådan siger nyhedsdirektør på TV2, Mikkel Hertz, efter Magistraten i Aarhus Kommune torsdag enstemmigt valgte at pille den juridiske mundkurv af TV2 i forhold til dokumentaren om Kongsgården i Viby.

Siden marts har et fogedforbud forhindret TV-stationen i at vise den for længst færdiggjorte udsendelse, der angiveligt dokumenterer yderst kritisable forhold på Kongsgården i Aarhus såvel som på plejecentret Huset Nyvang i Randers.

Mikkel Hertz, hvornår får offentligheden dokumentaren at se?

- Så hurtigt som muligt. Så vidt jeg er orienteret, skal retten først officielt hæve det midlertidige fogedforbud, og jeg har ingen anelse om, hvor længe det kan vare, hvis nu alle dommerne sidder og holder ferie ved Gardasøen. Men det er flere måneder siden, vi oprindelig ville have vist dokumentaren, og den kommer ikke til at ligge på hylden længere end højst nødvendigt, fastslår Mikkel Hertz.

Annonce

Er det nødvendigt?

I Aarhus har blandt andre byrådsmedlem Peter Sporleder stillet spørgsmålstegn ved, om det nu også er nødvendigt at vise dokumentaren, hvor den 90-årige demente Else Marie Larsen bliver filmet med skjult kamera i nogle meget udsatte situationer.


Krænkelsen af Else består ikke i, at vi har lavet optagelser, som vi agter at offentliggøre. Krænkelserne består i, at hun har været udsat for en elendig pleje.

Mikkel Hertz, nyhedsdirektør på TV2


Det er det, mener Mikkel Hertz.

- Krænkelsen af Else består ikke i, at vi har lavet optagelser, som vi agter at offentliggøre. Krænkelserne består i, at hun har været udsat for en elendig pleje, og jeg mener, det er supervigtigt for hele plejesektoren og den offentlige debat, at vi viser det samlede billede af de forhold, vi har afdækket. Der er også eksempler på det modsatte i dokumentaren, altså eksempler på god pleje, som kan bidrage til debatten, siger han.

Annonce

Lort op i nakken

Han tilføjer, at man i dokumentaren vil se optagelser både fra Kongsgården i Aarhus samt fra plejecentret Huset Nyvang i Randers.

Også her har TV2 filmet med skjult kamera i efteråret 2019 hos den 91-årige beboer Niels, der er ramt af demens.

- Vi oplevede, at han flere gange ikke havde været i bad eller lå i sengen og ikke havde fået noget at spise klokken 10 om formiddagen. Han kunne have lort helt op i nakken - det oplevede min søster, da hun kom en dag, har Iben Jensen, der er datter af 91-årige Niels, tidligere udtalt til tv2.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Indsættelsesceremonien er slut: Joe Biden tweeter for første gang som præsident

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce