Annonce
Østjylland

Tyge lukker praksis efter 27 år

Efter 27 år med selvstændig praksis i Søndergade er det til efteråret slut. her bliver Tyge Ingerslev en del af Lægefællesskabet 3. sal i Grenaa Sundhedshus. Foto: Tommy Loberg Jøns

Muligheden for at løfte de mange nye opgaver, som er overført fra sygehusene til almen praksis, ligger i samarbejde i større fællesskaber, mener Tyge Ingerslev, der fra 1. august rykker ind i Lægefællesskabet 3. sal i Grenaa Sundhedshus.

GRENAA: Efter 27 år er det snart slut for den 64-årige læge Tyge Ingerslev med at drive selvstændig praksis i Søndergade 2. 1. august 2017 overtages ydernummeret af Lægefællesskabet 3. sal i Grenaa Sundhedshus, og Tyge Ingerslev trapper gevaldigt ned i tid til blot to arbejdsdage som en del af fællesskabet. Resten af tiden vil en af de andre læger fra Lægefællesskabet tage sig af patienterne.

Afskeden fra Tyge Ingerslev skyldes hverken manglende lyst, træthed eller alder. Nej, muligheden var simpelthen for god til at sige nej til.

- En af de store udfordringer i vores område er, at det kan være svært at tiltrække læger, som er klar til at overtage en praksis og alle patienterne. Det har Lægefællesskabet været klar til, og uanset hvordan jeg kigger på det, så er jeg blevet 64 år, og der er nogle andre ting, som jeg også gerne vil finde tid til, siger Tyge Ingerslev, der specielt er glad for, at det er Lægefællesskabet, der overtager de patienter, som i løbet af foråret siger ja tak til at rykke med til sundhedshuset.

- Fremtiden for læger overalt i landet findes ved at lave de her fællesskaber, hvor læger sammen med andre faggrupper kan være med til at løse opgaverne. Gennem de sidste par år er opgaverne for de praktiserende læger blevet flere, fordi afstanden til sygehusene bliver længere og indlæggelsestiden kortere.

Når den 64-årige læge trapper ned for konsultationerne, så betyder det bestemt ikke, at han er ved at miste interessen for sit fag eller gerne vil tilbringe mere tid i haven.

Annonce

- Jeg har en meget stor passion for mit fag og glæder mig til at blive en del af Lægefællesskabet og det liv, som er i Grenaa Sundhedshus. Men jeg vil rigtig gerne forsøge mig med en mere professionel tilgang til kunsten, så jeg begynder på Kunstakademiet, og det er tre dage om ugen, hvor jeg kan male og bruge den anden halvdel af hjernen, forklarer lægen.

Selvom Lægefællesskabet 1. august overtager ydernummeret fra Tyge Ingerslev, så betyder det ikke, at praksissen i Søndergade lukker med det samme. Læge Camilla Sand rykker også ned i Grenaa Sundhedshus som selvstændig læge, men hendes lokaler samt udvidelsen af Lægefællesskabet 3. sal kan ikke stå færdig 1. august, så de to læger regner med at forblive i Søndergade, indtil lokalerne står klar. Der vil så komme en vikar til Søndergade for de tre dage, som Tyge Ingerslev ikke er på arbejde.

Gennem 27 år har Tyge Ingerslev oplevet mange triste episoder men arbejdet i klinikken har heldigvis også været præget af smil og mange sjove og forunderlige episoder, som han gennem 27 år har skrevet ned.

- Det gør det nemmere at komme videre efter de triste oplevelser. Og jeg er glad og taknemlig for, at folk gennem 27 år har vist mig så stor tillid, at de har været klar til at dele deres liv og bekymringer med mig. Det gør mig glad og taknemmelig, siger Tyge Ingerslev.

Fra 1. august venter så et helt nyt kapitel i lægens liv.

Gennem de sidste par år er opgaverne for de praktiserende læger blevet flere, fordi afstanden til sygehusene bliver længere og indlæggelsestiden kortere.

Tyge Ingerslev
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med skæg og bamser skabte utryghed: Politiet har talt med ham og han beklager

Annonce