x
Annonce
Udland

Tyrkiet rejser tiltale mod saudisk eksspionchef for Khashoggi-drab

Sarah Silbiger/Reuters
En eksrådgiver og en eksspionchef anklages for at opildne til drab, mens 18 andre sigtes for at udføre det.

Tyrkiet har gjort anklageskriftet klar og rejser tiltale mod 20 saudiarabere i sagen om drabet på journalisten Jamal Khashoggi.

Det oplyser den tyrkiske anklagemyndighed onsdag.

Blandt de 20 er den tidligere næstkommanderende i Saudi-Arabiens efterretningsvæsen og en tidligere rådgiver for den saudiarabiske konge.

De to anklages for at have "opildnet til overlagt drab med uhyrlige hensigter".

De 18 andre har ifølge anklageren udført selve drabet.

Khashoggi blev dræbt på det saudiarabiske konsulat i en tyrkiske millionby Istanbul i oktober 2018.

Drabet vakte stor opmærksomhed over hele verden og har været en alvorlig plet på den saudiske kronprins Mohammed bin Salmans omdømme.

Den amerikanske efterretningstjeneste CIA mener - i lighed med en del vestlige lande - at kronprinsen beordrede drabet. Det har Saudi-Arabien afvist.

Khashoggi havde både saudiarabisk og amerikansk statsborgerskab. Han skrev blandt andet for avisen Washington Post.

Anklageskriftet er udarbejdet på baggrund af oplysninger fra de nu tiltaltes mobiltelefoner, deres ind- og udrejser af Tyrkiet og tilstedeværelse på konsulatet.

Desuden har de tyrkiske anklagere indhentet vidneudsagn og foretaget analyser af Khashoggis telefon, computer og iPad, fremgår det af meddelelsen.

I december dømte en saudiarabisk domstol fem mennesker til døden og idømte tre andre fængsel i sagen om drabet på journalisten.

Dengang fandt den saudiarabiske anklagemyndighed, at der ikke var beviser for, at kongens tidligere rådgiver var involveret i drabet.

Også anklagen mod den tidligere næstkommanderende i Saudi-Arabiens efterretningsvæsen blev på det tidspunkt droppet.

Det var ikke umiddelbart muligt for nyhedsbureauet Reuters at få en kommentar fra saudiarabiske myndigheder onsdag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce