Annonce
Erhverv

Tysk økonomi kæmper sig ud af økonomisk bakgear

Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Økonomer frygtede, at Tyskland økonomi for andet kvartal i træk ville skrumpe. Det ser ikke ud til at ske.

Forud for torsdag var der en overhængende fare for, at Europas største økonomi, Tyskland, var på kurs mod en teknisk recession.

Men foreløbige tal fra det tyske statiske bureau, Destatis, viser, at tysk økonomi med en lille vækst styrer udenom.

En teknisk recession er et udtryk for, at et lands økonomi to kvartaler i træk er blevet mindre. Den tyske økonomi skrumpede i andet kvartal i år - altså april, maj og juni.

Oprindelige var faldet på 0,1 procent, men med torsdagens tal fra Destatis, blev faldet opjusteret til 0,2 procent.

Økonomer estimerede ifølge erhvervsmediet Bloomberg, at tysk økonomi igen i tredje kvartal ville skrumpe marginalt. Men det blev altså ikke tilfældet, og dermed er den tekniske recession undgået.

Fordi Tyskland udover at være en europæisk vækstmotor er et af Danmarks største eksportmarkeder, holder dansk erhvervsliv et tæt øje på udviklingen syd for grænsen.

- Selv om tysk økonomi ikke endnu ikke er blevet ramt af en teknisk recession, så er det tydeligt, at væksten i Tyskland er gået helt i stå, skriver cheføkonom hos Dansk Erhverv Tore Stramer i en analyse.

- Tyskland er vores klart største eksportmarked og op imod 100.000 danske job er enten direkte eller indirekte knyttet til vores eksport til Tyskland.

- Det er derfor heller ikke overraskende, at der allerede nu kan spores en svækkelse i eksporten til Tyskland. Det er bekymrende, da det i sidste ende kan koste danske arbejdspladser.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Alle tiders jul med pressefotograferne

Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Aarhus

Efter 15 timer: Stadig ingen spor af forældre til efterladte småbørn

Annonce