Annonce
Erhverv

Tysk familievirksomhed på indkøbstur: Stormagasin skifter ejer

Magasin har siden 1871 haft til huse på den nuværende adresse i Immervad. Stormagasinet har netop underskrevet købsaftale med tyske Peek & Cloppenburg. Foto: Axel Schütt
Magasin du Nord har fået ny ejer. Stormagasinet er blevet købt af tyske Peek & Cloppenburg, der lige som Magasin har en lang tradition som detailvirksomhed.

AARHUS: - Det her, det har vi set frem til, lyder det fra Magasins økonomidirektør, Peter Fabricius.

Det, han har set frem til, er salget af stormagasinet til tyske, familieejede Peek & Cloppenburg.

- Vi er ovenud glade for langt om længe at have fundet en pålidelig og langsigtet partner i det familieejede selskab Peek & Cloppenburg. De har set og anerkendt vores potentiale og værdsætter vores 153 års erfaring og iværksætterånd, siger Peter Fabricius i en pressemeddelelse.

Annonce

- Vores to brands har meget til fælles, og sammenlagt har vi i omegnen af 275 års erfaring som multi-brand detailhandlere. Nu ser vi for alvor frem til sammen med Peek & Cloppenburg at være med til at forme fremtiden for detailhandel, fortsætter han.

Ledelsen hos Peek & Cloppenburg-koncernen, som driver omkring 140 P&C og Ansons butikker i 15 lande samt forskellige internationale onlinebutikker via datterselskabet Fashion ID, fortæller i forbindelse med købet af Magasin:

- Magasin du Nord er, ligesom Peek & Cloppenburg, en detailvirksomhed med en lang tradition, udtaler ledelsen i Peek & Cloppenburg KG.

Begyndte i Aarhus

Magasins historie begyndte i Aarhus tilbage i 1868, hvor de to unge forretningsmænd Theodor Wessel og Emil Vett sammen åbnede en forretning i gården bag Svaneapoteket i Vestergade.
Den blev en succes og rykkede i 1871 til den nuværende adresse i Immervad.

I 1892 fik forretningen, der nu var blevet til en kæde, navnet Magasin du Nord, som vi kender det i dag.

Siden 2009 har Magasin været drevet som et uafhængigt selskab under paraplyen af den britiske stormagasinkæde Debenhams.


Vores to brands har meget til fælles, og sammenlagt har vi i omegnen af 275 års erfaring som multi-brand detailhandlere.

Peter Fabricius, økonomidirektør i Magasin


Under familieejede Peek & Cloppenburg fortsætter Magasin som et uafhængigt selskab under den nuværende direktion.

- Blækket er fortsat ikke helt tørt, og vi kan naturligvis endnu ikke helt løfte sløret for, hvad vi søsætter sammen med vores nye ejer. Men jeg kan fortælle, at vi som et fortsat uafhængigt selskab, og nu med solide tyske muskler i ryggen, fortsætter med at bygge videre på vores tre strategiske søjler: Stærke og inspirerende butikker fyldt med de mest elskede brands, et fortsat skandinavisk onlinefokus og et hjertevarmt kundefokus gennem endnu bedre omni-channel-oplevelser på tværs af alle kanaler, siger Peter Fabricius.

Magasin

9. maj 2018 rundede stormagasinet Magasin 150 år.

Magasin, der blev grundlagt i 1868 i Aarhus, har i dag syv butikker fordelt på Kongens Nytorv i København, Lyngby, Rødovre, Fields, Odense, Aarhus og Aalborg.

Men også Magasins online-butik er vokset gevaldigt – ikke mindst siden nedlukningen af Danmark i marts sidste år. I forbindelse med årsregnskabet for 2019/2020 kunne Magasin fortælle, at onlinesalget udgjorde 22 procent af den samlede omsætning, og at i alt 35 millioner besøgende klikkede ind på Magasin.dk.

Magasin er netop blevet købt af tyske Peek & Cloppenburg efter at været drevet af den britiske stormagasinkæde Debenhams siden 2009.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Et af Aarhus ældste værtshuse drives med trukket håndbremse: - Peter Gift har altid været et lidt pænere værtshus

Aarhus For abonnenter

Socialområdet skal videre efter en kæmpe begmand: - Nu må Aarhus prioritere mennesker før mursten og prestige

Annonce