Annonce
Østjylland

Tysk spilfirma bygger Virtual Reality-lab i Grenaa

<p>Palle Ehmsen glæder sig over samarbejdet, der er bygget op som en tretrinsraket og på sigt skal have til huse i den nye tilbygning. Foto: Tommy Loberg Jøns</p>

Et samarbejde mellem computerspilfirmaet Crytek og Erhvervsakademi Dania vil give studerende mulighed for at bruge branchens nyeste teknologi.

Det første Virtual Reality-laboratorium i Danmark med fokus på spilbranchen bliver placeret i Grenaa.
Annonce
Palle Ehmsen glæder sig over samarbejdet, der er bygget op som en tretrinsraket og på sigt skal have til huse i den nye tilbygning. Foto: Tommy Loberg Jøns
Det har Erhvervsakademi Dania og det tyske computerspilfirma Crytek offentliggjort tirsdag, da de løftede sløret for et samarbejde, der vil sende den nyeste teknologi indenfor virtual reality (VR) til Grenaa og de studerende på datamatiker- og multimediedesigneruddannelsen.
Virksomheden Crytek står bag en af de største spilmotor inden for spiludvikling, »CryEngine«, og deres softwareløsninger benyttes af store og små spilvirksomheder verden over, mens virksomheden også har datterselskaber fordelt over hele verden.
De har i forvejen et samarbejde med 14 universiteter over hele verden.
»Samarbejdet med Crytek giver os mulighed for at kunne præge vores kommende studerende, så de får erfaring med den nyeste teknologi på markedet - og mulighed for at lege med teknologier, der endnu ikke er tilgængelige. De studerende får et stort forspring- også i forhold til at bruge Cryteks engine,« fortæller Palle Ehmsen, adjunkt og uddannelseskoordinator på datamatikeruddannelsen og nyudnævnt VR First Coordinator, og fortsætter:
»Partnerskabet gør os ledende indenfor både virtual reality-forskning og -spiludvikling. Vi er meget interesserede i ny viden og samarbejde med erhvervslivet, og det er derfor meget interessant at arbejde med en virksomhed som Crytek.«

Ikke selv råd til det

Laboratoriet kommer til at indeholde forskelllige former for udstyr til virtual reality samt cirka 10 computere, der kan give de studerende bedre værktøj til uddannelse.
»Hvis vi selv skulle ud og investere i det her udstyr, så ville vi nok kun have penge til én computer og lidt andet udstyr, så det vil gøre en kæmpe forskel. Og aftalen er en tretrinsraket, hvor vi på skal vise, at vi bruger det og på sigt udbygger indholdet i lab'et,« forklarer Palle Ehmsen.
Udover lab'et får de studerende også mulighed for at arbejde sammen med udviklere over hele verden i et globalt vidensnetværk ligesom Cryteks spilmotor »CryEngine« vil indgå i undervisningen.
VR-lab'et vil være tilgængeligt for alle - både lokale studerende fra spiluddannelserne i Grenaa, gæster udefra og de virksomheder, som indgår i det lokale iværksættermiljø, Game Hub Denmark Incubation.
»Drømmen er, at vi kan være med til at skabe arbejdstagere, som kan anvende virtual reality og CryEngine - noget, som vil gavne hele den danske spilbranche,« forklarer Palle Ehmsen.
VR-lab'et er på sigt indtænkt i den 200 m2 store udvidelse af campusset, som netop er i gang, og har rejsegilde fredag den 30. september kl. 11.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Balanceplan - vi skal værne om de svageste

90 millioner kroner. Så meget står socialområdet til at skulle spare i den balanceplan, som rådmand Kristian Würtz (S) har fremlagt for byrådets partier. Det er besparelser, der vil gå umådeligt hårdt ud over vores svageste borgere. I skrivende stund foregår der politiske forhandlinger om planen. Jeg håber inderligt, at byrådets partier når til fornuft og i fællesskab finder frem til en løsning, så det ikke går så voldsomt ud over de af vores medborgere, der har det allersværest. For at give et eksempel står kommunens botilbud til at skulle spare 13 millioner kroner på driften, hvis balanceplanen gennemføres. Og det er vel at mærke i en sektor, der i forvejen er urimeligt hårdt presset. Vi risikerer, at det får fatale konsekvenser for vores medborgere med mentale lidelser eller fysiske handicap. For slet ikke at tale om personalet, der hver dag kæmper for at få enderne til at hænge sammen. Vilkårene for at udføre deres arbejde bliver kun svækket, hvis vi skærer ned på et tidspunkt, hvor der snarere er brug for flere investeringer frem for færre. Hvad med en fælles løsning? I en kommune som Aarhus bør det være en førsteprioritet, at vi værner om vores socialt udsatte borgere, hvad enten det er borgere med et fysisk handicap, en psykisk lidelse, misbrugsproblemer eller noget helt fjerde. Vores sociale sikkerhedsnet, som vi normalt sætter en dyd i at værne om, kommer simpelthen til at slå revner, hvis balanceplanen gennemføres med alle de besparelser, som er fremlagt. Men selvfølgelig nytter det ikke at fremsætte en klagesang uden at være villig til at finde pengene. For budgetterne på socialområdet er presset. Det skyldes betydelige merudgifter i hele den sociale sektor, fordi flere af vores medborgere har haft brug for hjælp, end forvaltningen havde forudset. Desværre er det en tendens i vores samfund, der vidner om, at flere og flere mennesker har brug for en hjælpende hånd i tilværelsen. Det er en stærkt bekymrende udvikling, som vi bliver nødt til at tage hånd om politisk. Derfor kunne det klæde byrådets partier at tage udviklingen på socialområdet alvorligt. Der er brug for, at alle hjælper til, så Aarhus Kommune ikke ender i socialpolitisk armod. Derfor opfordrer jeg politikerne til at gå til forhandlingerne med reelle forslag til, hvor pengene skal findes. For eksempel ville det være forbilledligt, hvis alle magistratsafdelinger bidrog til at sænke sparekravet på socialområdet. Det er en uvant adfærd, men ikke desto mindre nødvendigt, taget den krisesituation, vi befinder os i på det sociale område, i betragtning. Det ville klæde systemet at handle solidarisk frem for at holde fast i en silotankegang – særligt når det er vores svageste borgere, der står for skud. Jeg håber, politikerne er villige til at lytte til budskaberne fra tirsdagens demonstration, hvor flere af byens sociale og faglige organisationer i fællesskab forsøgte at gøre dem opmærksom på, at der er behov for en værdig balance i planen.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus For abonnenter

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffet

Annonce