x
Annonce
Udland

Tyske hospitaler tager kritisk corona-syge fra Italien

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Som det første land tager Tyskland imod syge fra Italiens overfyldte hospitaler. Også Frankrig får hjælp.

Italien rækker hånden ud efter hjælp - og Tyskland griber den.

Alvorligt syge patienter smittet med coronavirus får nu behandling på hospitaler i Tyskland, som har tilbudt at stille fri kapacitet til rådighed - så længe de kan.

Det italienske sundhedsvæsen er helt i knæ, efter at epidemien har raset i landet i halvanden måned. Over 60.000 er konstateret smittet i Italien, og flere end 6000 med smitten er omkommet.

De første seks patienter fra Italien blev tirsdag fløjet til den tyske by Leipzig i delstaten Sachsen.

Ti patienter - også fra Italien - ventes i de nærmeste dage på hospitaler i Nordrhein-Westfalen.

- Vi må udvise solidaritet på tværs af Europa. Vi må værne om den europæiske ånd, siger ministerpræsident Armin Laschet i Nordrhein-Westfalen.

To af patienterne, som tirsdag landede i Leipzig, er begge 57-årige kritisk syge mænd, som flyttes fra intensivafdelingen på et hospital i Bergamo.

Bergamo har været en af de værst ramte byer i hele Europa, siden spredningen af coronavirus tog fart i løbet af februar.

Italienske læger har sagt, at de har været nødt til at foretage en hård prioritering mellem patienterne, da man ikke kan håndtere så mange alvorligt syge på en gang.

Tyskland er også ramt af coronavirus. Landet har 27.000 bekræftede tilfælde. 114 med coronavirus er omkommet.

Sundhedsmyndighederne i Tyskland forventer dog en stigning, også efter at landet har indført strenge tiltag for at stoppe spredningen af virus.

Den tyske regering støtter hospitalerne økonomisk med en plan, der skal fordoble kapaciteten. Tyskerne har aktuelt 28.000 intensive sengepladser.

Tyskland tog tirsdag også imod patienter fra Frankrig.

- Vi har stadig tre, fem eller syv dage, før vi rammer den store bølge, siger talsmand Hartmut Bueckle på et universitetshospital i Freiburg.

- Den tid vil vi udnytte til at hjælpe vores franske naboer, så længe vi kan.

Freiburg ligger tæt på grænsen til det østlige Frankrig, som har været hårdt ramt. En af de franske patienter er flyttet fra et hospital i Colmar, hvor presset på intensivafdelingen er så stort, at de ikke kan tage flere.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Omsætning boomer: Madspildsbutikker bugner af lækre varer under coronakrisen

Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Aarhus

Skleroseramte Kristine har corona: - Føles som om, man ikke kan trække vejret ordentligt

Alarm 112

Truede betjente med corona: Flygtet fange stadig på fri fod

Aarhus

- Vi har aldrig, aldrig, aldrig oplevet noget lignende: Så hårdt er det østjyske turisterhverv ramt

Annonce