Annonce
Kultur

Så kom datoen: Rammstein til Aarhus i august 2020

Rammstein spillede i Horsens i 2017. Foto: Axel Schütt
Rammstein giver koncert på Ceres Park i 2020.

AARHUS: Allerede inden tyske Rammsteins 2019-turné er overstået, har gruppen meldt datoer ud for næste års turné og endnu engang vender den tyske rock-kolos tilbage til Danmark - denne gang Ceres Park i Aarhus.

Den oprindelige annoncering kom på tyskernes Facebook-side, men var i første omgang uden konkret dato. Den er i mellemtiden blevet offentliggjort: 4. august 2020 indtager ilden Ceres Park. Billetsalget starter 5. juli klokken 11 hos Billetlugen, og priserne starter ved 610 kroner for en siddeplads og 750 kroner for en ståplads - og mon ikke at de billetter nok skal blive solgt.

Det plejer i hvert fald at gå hurtigt med at komme af med billetterne. Da billetsalget åbnede forud for Rammsteins nuværende turné, blev der ifølge gala.de solgt imponerende 800.000 billetter på bare fire timer.

Annonce
Rammstein i Fængslet i Horsens. Foto: Axel Schütt

Udsolgte koncerter

Rammstein oplever et sandt triumftog i øjeblikket, hvor bandet aften efter aften spiller for udsolgte huse - eller rettere sagt, stadions.

Således også torsdag i sidste uge, hvor 45.000 koncertgængere oplevede Rammstein, der blandt andet er kendt for aldrig at spare på pyroteknikken, give den gas i Parken.

I 2017 gav Rammstein ligeledes en udsolgt koncert i Danmark. Dengang var det Horsens, der havde glæde af det tyske band.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce