Annonce
Kultur

Så kom datoen: Rammstein til Aarhus i august 2020

Rammstein spillede i Horsens i 2017. Foto: Axel Schütt
Rammstein giver koncert på Ceres Park i 2020.

AARHUS: Allerede inden tyske Rammsteins 2019-turné er overstået, har gruppen meldt datoer ud for næste års turné og endnu engang vender den tyske rock-kolos tilbage til Danmark - denne gang Ceres Park i Aarhus.

Den oprindelige annoncering kom på tyskernes Facebook-side, men var i første omgang uden konkret dato. Den er i mellemtiden blevet offentliggjort: 4. august 2020 indtager ilden Ceres Park. Billetsalget starter 5. juli klokken 11 hos Billetlugen, og priserne starter ved 610 kroner for en siddeplads og 750 kroner for en ståplads - og mon ikke at de billetter nok skal blive solgt.

Det plejer i hvert fald at gå hurtigt med at komme af med billetterne. Da billetsalget åbnede forud for Rammsteins nuværende turné, blev der ifølge gala.de solgt imponerende 800.000 billetter på bare fire timer.

Annonce
Rammstein i Fængslet i Horsens. Foto: Axel Schütt

Udsolgte koncerter

Rammstein oplever et sandt triumftog i øjeblikket, hvor bandet aften efter aften spiller for udsolgte huse - eller rettere sagt, stadions.

Således også torsdag i sidste uge, hvor 45.000 koncertgængere oplevede Rammstein, der blandt andet er kendt for aldrig at spare på pyroteknikken, give den gas i Parken.

I 2017 gav Rammstein ligeledes en udsolgt koncert i Danmark. Dengang var det Horsens, der havde glæde af det tyske band.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Udsigt og indblik: Den nye nationalparkdirektør har stået på toppen af Kilimanjaro og mæglet mellem offer og gerningsmand

Læserbrev

Læserbrev: Det koster at lade være med at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp

Der er behov for et akut livreddende løft af psykiatrien – både den kommunale og regionale del. Psykiatrien og den mentale sundhed er massivt underprioriteret, og selvom jeg ser frem til arbejdet med en 10-års plan, så er der akut behov for at understøtte disse områder nu. I øvrigt har der også været tale om at udskyde 10-årsplanen foreløbig. 10 ud af 13 partier kom dog med løfter om at løfte psykiatrien i de sidste dage af valgkampen op til folketingsvalget - løfterne er ikke indfriet! Jeg trøster mig dog ved, at der er sat 2,1 milliarder i forhandlingsreserve, og at psykiatrien også er et vigtigt tema for både støttepartier og dele af oppositionen. Mennesker kan dø af psykisk sygdom, og andre kan ende ud i sociale derouter, der kunne være undgået ved rettidig og tilstrækkelig hjælp. Det er dyrere for samfundet ikke at investere i tilstrækkelig psykiatrisk hjælp. Selvom en ambitiøs investering i både forebyggelse, behandling og rehabilitering og støtte koster, så koster det tifold mere at lade stå til bl.a. i form af afledte udgifter som overførselsindkomster, sygefravær og nedsat arbejdsevne. Indirekte omkostninger pga. psykisk sygdom koster hvert år samfundet omkring 100 milliarder kroner ved siden af udgifterne til behandling. Der kan frigøres mange af disse midler, hvis vi får vendt udviklingen til større fokus på forebyggelse og på hurtig og tilstrækkelig behandling og støtte. Vi ved, at vi kan redde en masse menneskeskæbner, og at vi kan spare samfundet for en masse udgifter, hvis vi aktivt vælger at prioritere området. Vi skal heller ikke glemme de ringe i vandet, det bringer for de pårørende, som ofte står desperate på sidelinjen. I psykiatrien er den basale omsorg skåret væk. Og det er der, skoen trykker. Det kræver ro, samtale, indhold og omsorg at blive rask efter psykisk sygdom. Derfor er der brug for flere ansatte til flere syge patienter, og det skal være sådan, at er man syg, skal det være muligt at blive indlagt - det er i virkeligheden ret enkelt. Jeg kan fortælle så mange forfærdelige historier fra psykiatrien. Virkelige historier om mennesker, der kunne være hjulpet, såfremt rammerne var til det, og området var politisk prioriteret i anstændig grad. Lige nu skal de lavthængende frugter plukkes, så liv kan reddes. Det betyder mere personale ansat både i ambulatorier, på sengeafsnit, på bosteder, flere bostøtter og brobyggere. Derudover skal der være nok sengepladser og aflastningspladser, så den syge ikke afvises, til trods for akut behov for hjælp. Det er det, man kan gøre lige nu! Det vil ret hurtig have effekt på anvendelsen af tvang, antallet af selvmord, antal genindlæggelser, antallet af gode behandlingsforløb, og flere der kommer sig hurtigere af deres sygdom.

Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage i Aarhus: Styrelse kæmper for at stoppe ham

112

19-årig kvinde røvet midt om natten: Elefanthuer skjulte røvernes ansigt

Annonce