Annonce
Udland

Tyskland giver 400 millioner euro til oversvømmelsesofre

Beboere i byen Bad Münstereifel i delstaten Rheinland-Pfalz er i fuld gang med oprydningsarbejdet efter de voldsomme oversvømmelser i området. Foto: Christof Stache/Ritzau Scanpix

400 millioner euro skal lindre den mest akutte nød i delstaterne Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen.

En uge efter de katastrofale oversvømmelser i det vestlige Tyskland har Angela Merkels forbundsregering onsdag godkendt en omfattende akuthjælpepakke.

Den tyske stat bidrager med 200 millioner euro, mens der kommer 100 millioner euro fra hver af de to delstater Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen. Dermed står der i alt 400 millioner euro - eller knap tre milliarder kroner - til rådighed.

Det skriver Flensborg Avis.

Annonce

Pengene skal gå til at udbedre de værste skader på bygninger og den kommunale infrastruktur samt hjælpe mennesker i nød.

- Vi sørger for, at ingen virksomheder kommer til at gå fallit, siger økonomiminister Peter Altmaier fra det konservative CDU ifølge Flensborg Avis.

Nu er det op til de lokale myndigheder at beslutte, hvor man bedst kan hjælpe de mennesker, der har mistet alt.

- Egentlig er det kun lokalt, man kan foretage den slags skøn. Her behøver vi på nuværende tidspunkt ikke nøjagtige retningslinjer, men skal i første omgang bare yde ubureaukratisk bistand.

- Borgerne har brug for tag over hovedet og vished for, at de kan få tøj på kroppen, og at børnene kan komme i skole, siger Peter Altmaier.

Efter akuthjælpen venter den enorme opgave med at udbedre ødelæggelserne. Her vil der være behov for milliarder af euro. Men beløbets størrelse kan først fastlægges, når skadernes omfang kan vurderes mere nøjagtigt.

Løftet om hurtig og ubureaukratisk hjælp kom fra både forbundskansler Angela Merkel og finansminister Olaf Scholz umiddelbart efter katastrofen, der foreløbigt har kostet flere end 170 mennesker livet i Tyskland.

Olaf Scholz henviser til, at det kostede cirka seks milliarder euro forrige gang, Tyskland var ramt af ekstreme oversvømmelser.

- Også denne gang er staten og delstaterne parate til at mobilisere de nødvendige ressourcer. Her er der ingen grund til at tøve, siger Olaf Scholz ifølge Flensborg Avis.

/ritzau/

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Slagter Kruse lukker efter 132 år: - Det er vemodigt, men også en lettelse

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Sport

Århusiansk guldsejler står tirsdag morgen i sin tredje OL-finale med mulighed for medalje: - I sidste ende er det oppe i hovedet

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Nye AGFere imponerede mest i Randers-nederlag

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Annonce