Annonce
112

Tyve ryddede Schmidthuset i Grenaa for Segways: Det hele var overstået på tre minutter

Her ses et screenshot af Schmidthusets overvågningsvideo, hvor tyvene har fundet forskellige Segway-produkter frem på et bord og er gået i gang med at slæbe dem ud ad en bagdør i bolighuset.
Indehaver af Schmidthuset i Grenaa, Jesper Schmidt, er ikke i tvivl om, at det var professionelle folk, der natten til mandag ryddede butikkens nyeste afdeling for elløbehjul, gocarts og andre lignende Segway-produkter.

Grenaa: Fire maskerede tyve i to biler begik natten til mandag indbrud i Schmidthuset på Kannikegade i Grenaa.

Møbelhusets alarm gik klokken 01.48, og ved hjælp af overvågningsbilleder fra både ude og inde, har indehaver Jesper Schmidt kunnet konstatere, at fire mænd - maskerede med elefanthuer - ankom til forretningen i to biler, hvor de brød ind gennem en dør på bygningens bagside.

- De var her i lidt over tre minutter. På den tid nåede de at tømme hele vores Segway-afdeling for produkter til en værdi af 76.000 kroner. Jeg er ikke i tvivl om, at det har været totalt koordineret. De har haft styr på det, siger Jesper Schmidt til Amtsavisen.

Annonce

DNA og fingeraftryk

Schmidthusets videoovervågning viser, at de fire indbrudstyve gik fuldkommen målrettet efter varerne i forretningens nyeste afdeling, Segway-afdelingen, som blev indviet for bare halvanden måned siden.

De ankom til butikkens bagside i to stationcars klokken 01.48. Herefter stormede de ind og ud ad den opbrudte dør indtil møbelhuset med elløbehjul, gocarts og andre lignende Segway-produkter. Efter små fire minutter forlod de ifølge overvågningen stedet klokken 01.52.

Og den hurtige eksekvering overrasker bolighusets indehaver.

- Vi ved jo godt, at det er lækre og eftertragtede produkter, og vi har da også allerede haft et enkelt tyveri fra butikken i åbningstiden. Men jeg havde ikke regnet med, at vi ville blive udsat for et tyveri på den måde, som det har været tilfældet nu, siger Jesper Schmidt.

Gratis løbehjul for tip

Indehaveren af Schmidthuset fortæller, at politiet allerede har været på gerningsstedet for at finde DNA og tage fingeraftryk i butikken.

Det bekræftes desuden af kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

- Jeg kan fortælle, at vi har været ude at sikre spor i sagen, som det nu er op til vores efterforskere at opklare. Men lige nu er det for tidligt at sige noget om, hvem der kunne tænkes at stå bag indbruddet, siger han.

Spørger man Jesper Schmidt er der dog ikke megen tvivl om, hvilken type indbrudstyve der er tale om.

- Mit indtryk er, at det hverken er første eller sidste gang, de her personer gør sådan noget, siger han.

Han har derfor tilbudt et gratis el-løbehjul til den borger, der måtte komme med oplysninger, der kan føre til sagens opklaring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];