Annonce
112

Tyve ryddede Schmidthuset i Grenaa for Segways: Det hele var overstået på tre minutter

Her ses et screenshot af Schmidthusets overvågningsvideo, hvor tyvene har fundet forskellige Segway-produkter frem på et bord og er gået i gang med at slæbe dem ud ad en bagdør i bolighuset.
Indehaver af Schmidthuset i Grenaa, Jesper Schmidt, er ikke i tvivl om, at det var professionelle folk, der natten til mandag ryddede butikkens nyeste afdeling for elløbehjul, gocarts og andre lignende Segway-produkter.

Grenaa: Fire maskerede tyve i to biler begik natten til mandag indbrud i Schmidthuset på Kannikegade i Grenaa.

Møbelhusets alarm gik klokken 01.48, og ved hjælp af overvågningsbilleder fra både ude og inde, har indehaver Jesper Schmidt kunnet konstatere, at fire mænd - maskerede med elefanthuer - ankom til forretningen i to biler, hvor de brød ind gennem en dør på bygningens bagside.

- De var her i lidt over tre minutter. På den tid nåede de at tømme hele vores Segway-afdeling for produkter til en værdi af 76.000 kroner. Jeg er ikke i tvivl om, at det har været totalt koordineret. De har haft styr på det, siger Jesper Schmidt til Amtsavisen.

Annonce

DNA og fingeraftryk

Schmidthusets videoovervågning viser, at de fire indbrudstyve gik fuldkommen målrettet efter varerne i forretningens nyeste afdeling, Segway-afdelingen, som blev indviet for bare halvanden måned siden.

De ankom til butikkens bagside i to stationcars klokken 01.48. Herefter stormede de ind og ud ad den opbrudte dør indtil møbelhuset med elløbehjul, gocarts og andre lignende Segway-produkter. Efter små fire minutter forlod de ifølge overvågningen stedet klokken 01.52.

Og den hurtige eksekvering overrasker bolighusets indehaver.

- Vi ved jo godt, at det er lækre og eftertragtede produkter, og vi har da også allerede haft et enkelt tyveri fra butikken i åbningstiden. Men jeg havde ikke regnet med, at vi ville blive udsat for et tyveri på den måde, som det har været tilfældet nu, siger Jesper Schmidt.

Gratis løbehjul for tip

Indehaveren af Schmidthuset fortæller, at politiet allerede har været på gerningsstedet for at finde DNA og tage fingeraftryk i butikken.

Det bekræftes desuden af kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

- Jeg kan fortælle, at vi har været ude at sikre spor i sagen, som det nu er op til vores efterforskere at opklare. Men lige nu er det for tidligt at sige noget om, hvem der kunne tænkes at stå bag indbruddet, siger han.

Spørger man Jesper Schmidt er der dog ikke megen tvivl om, hvilken type indbrudstyve der er tale om.

- Mit indtryk er, at det hverken er første eller sidste gang, de her personer gør sådan noget, siger han.

Han har derfor tilbudt et gratis el-løbehjul til den borger, der måtte komme med oplysninger, der kan føre til sagens opklaring.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skanderborg-fløj præsenteret i Aalborg

Leder For abonnenter

Selvfølgelig skal de møde til tiden, men...

En del af børn og unges opdragelse er at lære at møde til aftalt tid. Det handler ikke kun om skolen, men også når man laver aftaler med andre. Vi skal kunne stole på hinanden. Derfor skal unge lære at møde til tiden. Også når de er nået i gymnasiet. At de ikke altid gør det, er en kendt sag. Men der kan være gode forklaringer på, at en elev ikke er til stede, når klokken ringer ind til en times undervisning. Ved dagens begyndelse kan bus eller tog være forsinket, og hvis eleven er taget hjemmefra i passende tid til at nå frem til første time, har det ingen mening, at han eller hun skal have fravær for for sent fremmøde, hvis forklaringen ligger i, at den offentlige transport ikke fungerer som lovet. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kommer eleverne i møde, når hun har besluttet at afskaffe den bekendtgørelse om fravær, som den tidligere regering indførte i oktober sidste år. Hun vil lade landets gymnasier og deres lærere vurdere, hvornår en elev skal noteres for fravær. Hun mener, at lærerne fuldt ud er i stand til at vurdere, hvornår der er tale om en elev, som kommer for sent sammen med 300 andre, fordi busserne er forsinkede, og hvornår det handler om elev, der er sløv i optrækket. For de findes også. Der er sikkert også dem, der regner på, om de kan holde sig inden for grænsen for advarsler og lignende og tager sig en ekstra fridag på den konto. For slet ikke at tale om dem, der kan finde på at gå hjem før skoledagen slutter eller dem, der ikke sørger for at være i klassen, når frikvarteret slutter. Her skal gymnasiet og lærerne selvfølgelig gribe ind. Sløvhed, slendrian og ligegyldighed skal ikke tolereres. Men den sunde fornuft skal råde, når en elev, der kommer for sent, har en forklaring, som lyder plausibel. Systemet med at notere fravær bør heller ikke afskaffes, for det giver skolen en mulighed for at gribe ind, hvis en elev har brug for støtte i det faglige eller på trivsel i skolen. Så skal der sættes ind på andre måder, og ikke alle elever er lige åbenmundede om deres eventuelle problemer.

Annonce