Annonce
112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Lystrup Skole var søndag udsat for et frækt og onfattende tyveri af helt nye køle- og fryseskabe med mere. Arkivfoto
Tyve stjal 400 kilo tunge hårde hvidevarer på Lystrup Skole søndag.
Annonce

LYSTRUP: De havde god tid, tyvene, der i weekenden tømte Lystrup Skole for 400 kilo tunge hårde hvidevarer i et nyrenoveret kantinekøkken.

Tyvene har behændigt undgået skolens alarmsystemer, så medarbejderne først mandag morgen opdagede tyveriet i kantinekøkkenet, som er under renovering.

Ifølge skolen blev der stjålet tre store køleskabe i 2,4 meters højde. En stor fryser i samme højde, en stor ovn samt en større grillsteger til at riste toast i. Alt sammen i industristørrelse, som ikke passer ind i et privat hjem, men derimod nok bedre i for eksempel en fast food restaurant.

Ifølge skoleleder Katja Uth har tyvene været i gang siden søndag morgen kl. 4.30 og hele dagen. Måske er de ligefrem kørt flere gange frem og tilbage med de store hårde hvidevarer.

Annonce

Har de lokalkendskab?

- Vi er i gang med en kæmpestor renovering af flere lokaler, og i den forbindelse har de let kunnet liste sig ind. Måske har de haft lokalkendskab, for de har i hvert fald kunnet undgå alarmerne. Til gengæld har vi en del videooptagelser, som politiet nu får, fortæller hun.

- Samtidig må de være professionelle, for de har ikke bare klippet ledningerne over til køleskabene, men har afmonteret dem i væggen, tilføjer skolelederen.

Katja Uth appellerer til folk, der måtte vide noget om at hjælpe.

- Vi vil meget gerne have vores køle- og fryseskabe og ovn tilbage. Det er ikke helt nye varer, men de fungerer og vi havde ingen planer om at udskifte dem. heldigvis tog de ikke de to køleskabe, hvor vi opbevarer skolemælken, så vi kan fortsat levere skolemælk til eleverne.

Annonce

Mistænkelig mand

Ifølge politiet kunne en medarbejder huske, at han tidligt søndag morgen mellem kl. 4.30 og kl. 5.30 havde set en mistænkelig mand stå ved en trailer ved skolens grund. Traileren var hvid med en gul nummerplade, som startede med 90.

Manden ved traileren beskrives som:

  • Ca. 20-22 år
  • Ca. 180 cm høj, slank
  • Østeuropæisk af udseende
  • Kort, brunt hår
  • Havde pandelampe på
  • Iført sort jakke og sorte bukser

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra vidner, som har set en eller flere mænd omkring skolen tidligt søndag morgen, eller som har en formodning om, hvem gerningsmændene er. Oplysninger kan gives via tlf. 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce