Annonce
forside

Tyvekoster for over en million savner ejere

34-årig varetægtsfængslet for adskillige indbrud - men politiet savner de rette ejere til mange af tyvekosterne.

Annonce

For tredje gang på et halvt år hober tyvekoster sig op i kælderen og gården på politistationen i Grenaa. Og igen er problemet for politiet, at man har svært ved at finde de rette ejere til mange af tyvekosterne, som i mange tilfælde ikke engang er meldt stjålet.

»Det er godt, at politistationen ikke er lukket, for hvor skulle vi dog ellers gøre af alle de store og dyre ting, som vi nu efterlyser ejere til - og opfordrer til, at folk, der har haft indbrud, undersøger lidt nærmere og måske kommer og ser nærmere på tingene,« siger politiassistent Kim Borg.

Han glæder sig over en forstående chef i afdelingen Lokal Efterforskning hos Østjyllands Politi i Randers, fordi han sammen med en kollega, der også tidligere havde Grenaa-stationen som sit tjenestested, har fået lov til at slippe for at starte og slutte arbejdsdagen i Randers - som praksis ellers er efter en massiv neddrosling af politistaben i Grenaa.

»Det giver os mere tid til politiarbejde, for efterforskningen skal jo ske, hvor kriminaliteten er begået - og vi er tættere på de ramte borgere her,« siger Kim Borg.

I den konkrete sag har politiet anholdt en 34-årig mand, der for nogen tid siden som prøveløsladt er tilflyttet Ryomgård-området. Han er ved retten i Randers blevet varetægtsfængslet i fire uger - sigtet for overtrædelse af våbenloven, fyrværkeriloven - i form af chrysantemumbomber - tyveri i stor stil af benzin og diesel samt adskillige indbrud. Han erkender at så bag en del af forholdene.

»Vi er sikre på, at der er mange flere gerningssteder, end dem vi kender lige nu, så vi håber at folk melder sig, hvis de kan genkende nogle af de mange, som har en værdi af mindst en million kroner,« siger Kim Borg.

Det var efterforskningen af et indbrud på Hornslet Skole, der ledte politiet på sporet af den 34-årige. Her blev der stjålet computere, men forinden var overvågningskameraerne pillet ned. Og de blev fundet hos den 34-årige, hvor ransagningen også afslørede store mængder dyrt værktøj, køretøjer som ATV'ere, knallerter og dyre cykler. Foruden en havetraktor, motorbør, jagtvogn,kompressorer, generator og meget andet.

Nogle af gerningsmændene til det seneste halve års tids store indbrudssager i Grenaa har fået domme. Det er sket efter retssager, hvor det, der oprindeligt handlede om indbrud i 80-100 tilfælde, efter forhandlinger mellem anklager og forsvarere, er skåret ned til langt færre tilfælde af hæleri og indbrudsforsøg.

En af de tiltalte fik ved retten i Randers 12 måneders fængsel, hvoraf de otte måneder blev gjort betinget, og 120 timers samfundstjeneste. En anden fik seks måneders ubetinget fængsel, men begge er løsladt efter fem måneders varetægtsfængsel. En tredje gerningsmand sidder stadig bag tremmer, men kun fordi han fik otte måneders fængsel for en meget grov voldssag med tre ofre på et værtshus i Grenaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce