Annonce
Aarhus

Tyvene har travlt i Aarhus-området: Østjyllands Politikreds kun overgået af København

1.564 gange listede tyven genstande op af ofrets lomme, taske eller bagage. Arkivfoto

ØSTJYLLAND: Østjylland er et af de mest ramte områder af Danmark, når det drejer sig om tyverier. Det fremgår af en opgørelse, som www.mikonomi.dk har lavet.

Opgørelsen viser, at der i Østjyllands Politikreds i 2018 blev begået næsten 10 tyverier for hver 1.000 indbyggere. Det tal blev kun overgået i Københavns Politikreds, som "vandt" den kedelige pris som mest tyveriramt politikreds - ovenikøbet med flere længder. I København blev der nemlig begået mere end 25 tyverier for hver 1.000 indbyggere.

I Sydøstjyllands Politikreds - som Skanderborg Kommune er en del af - blev der begået omkring halvt så mange tyverier som i Østjyllands Politikreds.

Til sammenligning var tallet et tyveri per 1.000 indbyggere på Bornholm.

Annonce

 

Indbrud i personbiler fylder

Langt hovedparten - 3.583 - af de tyverier, der blev begået i Østjyllands Politikreds, skete fra en personbil. 599 skete det fra en lastbil eller varebil, mens 1.564 gange listede tyven genstanden op af offerets lomme, taske eller bagage.

87 gange var der tale om tricktyverier begået på gadeplan, mens der 11 gange blev begået tricktyveri ved beboelse.

Selv om der sammenlagt blev begået langt færre tyverier i Sydøstjyllands Politikreds, var der flere tricktyverier end hos naboerne hos Østjylland

117 gange skete det på gadeplan og 43 gange ved beboelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce