Annonce
Aarhus

Tyvene stjal fra Bo Skaarups båd: Havnen skal være åben for alle

Bo Skaarups mener nok han kan finde vej i sin sejlbåd, Xenia, selv om tyve i sidste uge stjal bådens navigationsudstyr. Foto: Privatfoto.
Havbiolog og museumsdirektør fik stjålet navigationsudstyret fra sin båd. Ærgerligt. Men at begrænse offentlighedens adgang til marinaen, det ser han nødigt.
Annonce

EGÅ: Tyvene havde travlt, da de afmonterede navigationsudstyret i Bo Skaarups sejlbåd i Egå Marina. Ledninger blev klippet over, og kortplotteren flået ud fra sin placering ved bådens rat.

- Nu står båden uden navigationsudstyr. Og vi er ikke de eneste. En anden båd fik fjernet sin redningsflåde. Jeg skal nok finde vej, men når man begynder at fjerne sikkerhedsudstyr, er det endnu grovere, siger Bo Skaarup, der er havbiolog, sejler og museumsdirektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Det er første gang, han oplever tyveri fra båden.

- Min første tanke var øv. Hvad kan man stille op med ældre udstyr, der bare er flået op. Kortplotterne indgår jo som en del af en helhed – det samlede navigationsudstyr. Kan det være bestillingsarbejde. Eller måske venter tyvene på, at vi køber og installerer en ny, de kan komme og stjæle. Det fremkalder en følelse af usikkerhed, siger han.

En kortplotter gør navigationen let. Men den slags elektronik er kostbart og der ved tyvene. Foto : Privatfoto.
Annonce

Åbenhed

Det bidrager også til utrygheden, at der har været fremmede tyveknægte ombord på båden.

- Er der noget, jeg ikke har opdaget? Kunne man forestille sig, de har rodet med et eller andet. Kan de være så nederdrægtigt, at de har skåret i en slange eller ødelagt noget andet. Det håber jeg ikke er tilfældet, men jeg skal være særlig opmærksom på den næste tid, siger Bo Skaarup.

Skal vi til at hegne havnene ind og sætte låger for bådebroerne?

Det ville jeg være rigtig ked af. Så ville jeg ikke møde dem, der slentrer en tur – ofte med børn i hånden. Åbenhed betyder, man møder andre end kun sine ligesindede. Jeg har ikke lyst til at nægte andre adgang for at sidde på en båd og føle mig eksklusiv, det ville være et tab både for dem og mig, siger han.

Bo Skaarup har oplevet de indhegnede havne på udlandsrejser.

- Vi har mange internationale studerende og medarbejdere på museet. Noget af det, de fremhæver som grund til, at de godt kan lide at være i Aarhus og i Danmark, er den åbenhed og tryghed, der er her. At man ikke går og forskanser sig. Skulle man forestille sig, havnene bag lås og slå – puha, jeg kan næsten høre smedejernslågen smække, siger han.

Indbrudstyvene i Bo Skaarups båd Xenia, havde travlt da de "afmonterede" kortplotternen : Foto: Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce