Annonce
Norddjurs

Tyvepar afsløret efter borgerhenvendelse: Indbrudsserie opklaret og tre bordfulde tyvekoster fundet

Hans Henrik Bagger, leder for Lokalpolitiet i Grenaa er rigtig glad for opklaringen af de mange tyverier. - Vi vil gerne, at folk kan føle sig tryge, forklarer han. Pressefoto

Grenaa: En stribe indbrud i Grenaa er formentlig opklaret, efter lokalpolitiet har anholdt to mænd på 26 og 28 år. En opmærksom borgers henvendelse ledte fra det ene og videre til det næste.

Leder af lokalpolitiet i Grenaa, Hans Henrik Bagger, er særdeles tilfreds.

- Det er vigtigt for os, at borgerne i området kan føle sig trygge og kan se, at vi arbejder på at opklare de sager, der præger lokalområdet, siger han.

Fundet af tyvekosterne har indtil videre peget tilbage på en hel række indbrud i løbet af den seneste måneds tid.

23. januar blev en lang række lystbåde blandt andet udsat for indbrud, og en del værktøj og nogle kontanter blev stjålet fra bådene, som lå i marinaen i Grenaa.

I begyndelsen af februar var der indbrud i et møntvaskeri, hvor gerningsmændene skar en møntboks op med en vinkelsliber og stjal flere kontanter, og dagen efter blev en grillbar i Glesborg ramt, da indbrudstyve stak af med nogle kontanter og store mængder ost, skinke og kebab.

Den 10. februar var det så en skole på Åstruphegnet i Grenaa, det gik ud over, da nogen havde brudt en dør op og stjålet 10 computere. Men fælden klappede, da en medarbejder på skolen ugen efter indbruddet opdagede, at en mand havde sat en af computerne til salg på Facebook.

Lokalpolitiet i Grenaa blev kontaktet, og de fik identificeret sælgeren som værende en 28-årig lokal mand. Hans adresse blev ransaget, og her fandt betjentene flere tyvekoster, der stammede fra nogle af indbruddene.

Annonce

To kendinge

Anholdelsen af den 28-årige førte til hans 26-årige ven, som blev anholdt i et sommerhus i Grenaa. Begge personer er i forvejen kendt af politiet.

I sommerhuset fandt politiet også en række tyvekoster, og begge mænd blev sigtet for syv indbrud i lystbåde og indbruddene i møntvaskeriet, grillbaren og på skolen.

Lokalpolitiet i Grenaa er nu ved at finde frem til ejermændene til alle de fundne tyvekoster og efterforsker sagen nærmere for at finde frem til, om mændene står bag yderligere tyverier i området. Tyvekosterne fylder cirka tre store skriveborde.

Udover værktøj og computere er der også GPS-udstyr og noget, der ligner gaming-headset imellem.

- Når vi engang har fået gennemgået alle tyvekosterne, regner vi med at offentliggøre de resterende genstande, fortæller leder af Lokalpolitiet i Grenaa, Hans Henrik Bagger, som håber, at det kan føre til opklaring af endnu flere indbrud.

Han roser samtidig henvendelsen fra skolens medarbejder.

- Den slags henvendelser er altafgørende for vores opklaringsarbejde. Det er vi rigtig glade for - ikke mindst, når det nu også har ført til opklaring af en del andre tyverier, forklarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-hollænder klar til at gribe chancen: Jeg ønsker at give noget tilbage til klubben

Annonce