Annonce
112

Tyveri i Netto gik galt: 53-årig sigtet for sjusket dokumentfalsk og butikstyveri

Det var ved et tyveri i Netto her, at den 53-årige blev nuppet med dagligvarerne. Foto: Google Streetview
Et tyveri i en Netto i Højbjerg endte torsdag eftermiddag med flere sigtelser til en 53-årig mand.

HØJBJERG: En 53-årig mand havde torsdag en meget lidt heldig eftermiddag. Først blev han anholdt for butikstyveri, og derefter for dokumentfalsk.

Klokken 16.45 gik han ind i Netto på Rundhøjtorvet i Højbjerg, hvor han stjal nogle dagligvarer til en samlet værdi af nogle hundrede kroner. Det opdagede en vagt, tilbageholdt den 53-årige og bad om at se hans id. Det fik vagten lov til, men det kørekort som den 53-årige kunne fremvise så lidt mærkeligt ud, og derfor kontaktede vagten politiet. Da de kom frem, kunne de konstatere at kørekortet ganske rigtig var falskt.

Da de efterfølgende visiterede manden, viste det sig dog, at det ikke kun var kørekortet, som han havde forfalsket. De fandt nemlig også to falske sundhedskort og et falskt blåt sygesikringsbevis. Ingen af delene var voldsomt overbevisende, for eksempel var nogle af dem kun trykt på forsiden. Den 53-årige måtte da også efter kort tid indrømme, at han selv havde lavet kortene i Photoshop.

Han blev anholdt og sigtet for butikstyveri og dokumentfalsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Casper Elgaard får comeback bag rettet

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Aarhus

Se billederne af et oplyst Bispetorvet: Et lys for hver hjemløs i Aarhus

Annonce