Annonce
Kultur

Tyvstart Northside med valgfest på Train

På Train kan festivalgæster og frivillige tyvstarte Northside og få armbånd på. Foto: Axel Schütt
Onsdag kan man fejre sit X og varme op til Northside med en kombineret valg- og forfest på spillestedet Train.

AARHUS: Både demokratiet og festivalens snarlige komme kan fejres, når Northside for tredje år i træk varmer op til tre dage i Ådalen med en forfest på Train.

- Som noget nyt i år kan både billetkøbere og frivillige få armbånd på til festen. På den måde får vi skabt en masse festivalstemning i byen dagen inden det går løs, og vi får sikret at tusindvis af gæster og frivillige kan komme lynhurtigt ind på pladsen, når de ankommer til Ådalen torsdag eftermiddag. Så der er al mulig grund til at komme forbi Train, når du har stemt, og få et armbånd på og så hænge lidt ud og lytte til et par af byens bedste nye musikalske navne, lyder opfordringen fra Northside-talsmand, John Fogde, i en pressemeddelelse.

Den kombinerede valg- og forfest byder blandt andet på elektronisk pop fra den 19-årige sanger og producer Klipo og art-pop fra bandet Zar Paulo.

Som altid vil de to Northside-konferenciers Carsten Holm og Camilla Jane Lea byde ind som dj's hele aftenen.

Dørene åbnes kl. 19 og forfesten slutter kl. 23, så gæsterne kan være friske til åbningen af Northside torsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Aarhus

Skunk, salgsposer og slagvåben i bilen: Nervøse bilister afsløret

Annonce