Annonce
Aarhus

Tyvstart på ny skatebane

En stor Bowl, et område med bløde kurver, er allerede færdig.

Flere års utålmodighed er snart slut for byens skatere. Den nye skatepark på Læssøesgades Skole vokser til i disse dage

Mundvigene vender opad, og øjnene stråler. Jonas Brincher, en af byens rutinerede skatere, har netop taget sin første tur i byens nye skaterpark.
Annonce
Skateparken bliver til glæde for de lokale i området, som kan skate her udenfor skolens åbningstid. Ellers vil parken blive brugt af elever på Læssøesgades Skole, hvor idrætslærer Thor Kramer (th) vil indrage området i sine timer.
I en bowl, et skålformet betonområde, der minder om en swimmingpool, uden vand med høje afrundede kanter.
Jonas Brincher, en lokal skater, og Per Dahl Pedersen (th) fra Aarhus Kommune har haft mange møder undervejs.
»Det er helt fantastisk. Endelig bliver parken til noget. Når det hele står færdigt, bliver det fedt at skate her. Området foran skolen, omkranset af træer, bliver også et godt samlingspunkt for hele byens skate-miljø. Ligesom området på Skt. Annagades Skole engang var det,« lyder det begejstret fra Jonas Brincher, der er formand for Aarhus Skatescene.
Fra en af skolens øverste etager får man et fint udsyn over det nye anlæg.
Sammen med Per Dahl Pedersen fra Sport & Fritid i Aarhus Kommune har vi allernådigst fået lov til at snige os igennem det høje metalhegn til byggepladsen foran Læssøesgades Skole. Og selvom byggefolkene her stadig arbejder i den våde beton, kan man efterhånden fornemme hvordan, området ender med at blive.
Den store bowl er helt færdig og betonen er tør. Men tæt på den oprindelige indgang til skolen arbejder et betonsjak i den bagende sol.
»Den nye skaterpark, som vi heldigvis har været med til at udforme, kan både bruges af nybegyndere og øvede skatere. Men når parken bliver færdig, lægger den også op til at forskellige stil-arter kan skate her. I bowlen kører man mere »loose«, på de bløde, organiske former. Andre steder, der hvor de arbejder nu, er elementerne mere kantede, som indbyder til hop og tricks. Det appellerer mere til street-skatere som mig,« siger Jonas Brincher, som med sine 33 år er en af de rutinerede skatere i byen.
Skateparken er lavet i tæt samarbejde med Læssøesgades Skole, da den også skal fungere som skolegård i skoletiden. Derfor skal området kunne rumme mange aktiviteter.
»I den modsatte ende kommer et grønt område, som vil kunne bruges til mange andre aktiviteter end skateboard,« forklarer Per Dahl Pedersen.
Tidligere stod der også parkourredskaber midt i skolegården. De er nu flyttet om på den anden side af skolen.
»Vi håber området omkring skolen, som også kan bruges udenfor skoletiden, kan tiltrække mange unge. Som kan boltre sig på pladsen, uanset om de er skatere eller hvad de nu dyrker,« siger Per Dahl Pedersen.
Hele projektet begyndte tilbage i 2013. Den lange proces, hvor man er blevet hørt undervejs, er snart slut. Det ser ikke bare byens skatere frem til.
Inde på skolen er forventningerne også store.
»Vi glæder os meget til, at man bliver færdig med at opføre alle ramperne, og hvad der nu ellers bliver bygget. Området kan bruges til mange aktiviteter. Ikke bare til skateboard. Man kunne lave nogle gode løberuter, med hop undervejs. Mulighederne er mange,« siger Thor Kramer, idrætslærer på Læssøesgades Skole, som er stødt til.
»Jeg får også helt lyst til selv at afprøve området på skateboard. Jeg kørte engang meget på rulleskøjter. Måske kan jeg bruge erfaringerne fra dengang,« siger den 32-årige skolelærer, som også kunne forestille sig at man lavede begynderkurser i skate her.
Men inden parken bliver taget i brug, skal de sidste ramper og forhindringer bygges færdige. Jonas Brincher, som har sit skateboard med under armen, er ved at være utålmodig.
»Jeg tror, det bliver ligesom dengang, vi havde Skt. Annagades Skole. Den nye skatepark giver os et fælles samlingssted, som vi havde engang. I fremtiden tror jeg den nye skaterpark, kan være rammen for både den daglige aktiviteter for skolebørnene, men at området også kan bruges til at vi kan lave konkurrencer og events. Der er et stort, flot, synligt sted, hvor skateboarding kan få lov at leve og udvikle sig. Jeg er sikker på, at parken bliver et sted der tiltrækker de bedste skatere fra hele landet.«
Vi sniger os ud gennem hegnet igen. Om en måneds tid bliver det åbnet til en officiel indvielse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

Annonce