Annonce
Østjylland

U15 fodboldkamp gik helt galt: Flere brækkede knogler, politianmeldelse og hadsk stemning

Kasper Kallestrup Madsen kort efter han var kommet alvorligt til skade i kampen mellem Eastside Viborg og Helsted Fremad IF. Privatfoto
Ifølge forældre og spillere fra Viborg udspillede der sig nogle helt vanvittige scener i en U15-kamp mellem Eastside Viborg og Helsted Fremad IF. En Eastside Viborg-spiller brækkede kravebenet og to håndled, mens en af Helsted Fremad-trænerne kan se frem til en politianmeldelse for trusler.

Viborg/Randers: Et rødt kort, trusler om vold på og uden for banen og så en tur på skadestuen med et brækket kraveben og to brækkede håndled.

Ifølge forældre og spillere udspillede der sig nogle voldsomme scener i en U15 fodboldkamp mellem Eastside Viborg og Helsted Fremad IF fra Randers lørdag middag. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad mandag.

- Bare gå efter anklerne, gik de og sagde til vores spillere inde på banen. Man bliver jo helt målløs, når man hører sådan noget, siger John Madsen, der er far til Kasper Kallestrup Madsen, som kom på skadestuen med to brækkede håndled og et brækket kraveben.

Det var en duel med en modspiller, der gjorde, at Kasper Kallestrup Madsen endte med at komme så galt afsted. Der er dog to ret forskellige versioner af hændelsesforløbet.

- Han fik en rigtig voldsom tackling i ryggen og gik i jorden, siger John Madsen.

Der er dog en lidt anden fortolkning af situationen fra Helsted Fremad IF. Viborg Stifts Folkeblad har talt med klubbens formand Steen Haugaard Fransen, som har talt med trænerteamet.

- Jeg har fået at vide, at de var i en løbeduel, hvor Eastside-spilleren så får et skulderskub og på ulykkelig vis lander helt forkert. Men der blev jo heller ikke dømt frispark i situationen, og jeg regner da med, at dommeren var den bedste til at vurdere situationen. Men det er selvfølgelig ulykkeligt med sådan en skade, siger Helsted Fremad-formanden.

Efter ambulancen blev tilkaldt, eskalerede situationen dog gevaldigt. Det ender nu i en politianmeldelse og en indberetning af Helsted Fremad.

Annonce
Der venter Kasper Kallestrup Madsen en længere pause efter den alvorlige kamp. Han er selv ekstremt rystet over hele situationen, og han synes, det er helt uvirkeligt, at mennesker kan behandle hinanden sådan.

Hjælpetræner anmeldt

Imens Kasper Kallestrup Madsen blev tilset af sin træner Lars Kjærsgaard i de cirka 15 minutter, de ventede på ambulancen, gik det dog helt galt ude på sidelinjen.

Lars Kjærsgaard så ikke hele situationen, men da han havde sendt sin spiller i ambulancen, så han nogle næsten uvirkelige ting.

- Jeg var fuldstændig sikker på, at der var et slagsmål ude på sidelinjen. Der blev råbt og skreget som et andet værtshusslagsmål, og en af deres trænere stod helt oppe i ansigtet af en forælder og truede med ordene "Skal vi gå herom og få det ordnet eller hvad" - altså en trussel, siger træner Lars Kjærsgaard.

- Jeg har aldrig oplevet sådan en brutalitet. Ja, nærmest sådan en fjendskab fra et modstanderhold. Jeg er faktisk helt målløs, siger han og fortæller, at Eastside-folkene weekenden over har været i gang med at skrive en indberetning og en politianmeldelse for trusler.

Helsted Fremad IF-formanden har også fået situationen genfortalt og er meget ked af, hvordan det udviklede sig, men han har svært ved at genkende alle beskyldningerne.

- Efter vores spillere kunne se, at der var tale om en alvorlig skade, blev de vildt oprørte. Og så kom der, som jeg har fået det fortalt, en masse tilråb fra Eastside Viborgs forældre til vores spillere. Flere af dem begyndte også at græde over situationen. Vores træner forsøgte at dysse det hele ned, men der var jo kaos, og så kan jeg også forstå på situationen, at det eskalerede bagefter. Men der skal altså to parter til at opildne det, som skete. Der blev jo råbt en masse ting fra begge sider, siger han og fortsætter:

- Jeg kan forstå, at der kommer en politianmeldelse for trusler. Det tager vi selvfølgelig alvorligt, og sådan en opførsel tolererer vi ikke, så hvis der er hold i rygterne om trusler, som det bliver fremlagt, kan personen fra vores klub selvfølgelig ikke få lov at fortsætte hos os. Sådan er det bare. Men det er jo bare en ulykkelig situation.

Viborg Stifts Folkeblad har også talt med Jan Rømer, som er dommerformand. Han har talt med dommeren, som dømte kampen. Folkebladet var på forhånd blevet oplyst om, at dommeren også var ret berørt af situationen. Det fremlagde vi for Jan Rømer.

- Det er ikke helt det, han har sagt til mig. Han havde ikke behov for at snakke om kampen bagefter, og jeg følte ikke helt, at det havde været så alvorligt, som det bliver udlagt. Han blev fra Eastside-spillerne gjort opmærksom på, at de blev truet under kampen, men det var ikke noget, han selv havde hørt. Og så kan han jo ikke gøre noget ved det, siger Jan Rømer.

Eastside har ringet rundt

Efter kampen tog Eastside Viborg også kontakt til nogle af de klubber, som tidligere har spillet mod Helsted Fremad IF.

- Vi hører jo flere af de her alvorlige historier om netop den klub, så det er helt sikkert ikke første gang. Vi spillede jo også mod dem tidligere på sæsonen, og der var der en af deres spillere, der fik et rødt kort for et knytnæveslag, fortæller Eastside Viborg-træner Lars Kjærsgaard.

Hos Eastside Viborg er man stort set færdig med indberetningen og politianmeldelsen, som sendes senere mandag.

Viborg Stifts Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra de implicerede Helsted Fremad IF-trænere, men uden held.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Tak for at alle magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar på det sociale område

Det sociale område i Aarhus Kommune skulle spare 90 millioner kroner i 2020. Det ville blandt andet gå ud over mennesker, som bor på bosteder, psykisk syge, unge hjemløse. 18. februar var der møde mellem budgetforligspartierne fra 2019, hvor partierne skulle indgå aftale om, hvorledes man skulle forholde sig til de 90 millioner kroners besparelser på det sociale område. Besparelserne blev i politisk sprog kaldt ”Balanceplan”. Inden da var der kommet ikke færre end 102 høringssvar fra privat personer, foreninger mv. Og 18. februar var der indkaldt til demonstration med sloganet ”En værdig balance ja tak! Balanceplan/besparelser nej tak”. Flere handicaporganisationer og fagforeninger var enten medarrangør eller støttede op om demonstrationen, og selvom det blæste og regnede, dukkede cirka 250 deltagere op. De 102 høringssvar og demonstrationen imod besparelserne må have gjort indtryk på forligspartierne, som dækker Enhedslisten, SF, Socialdemokratiet, Alternativet, Radikale Venstre, Konservative og Venstre, for i løbet af aftenen blev de enige om at lette på besparelserne på cirka 45 millioner kroner. Der skal altså ”kun” spares det halve af de 90 millioner kroner, som ellers var udgangspunktet. Det, som jeg er mest glad for, er, at alle Aarhus Kommunes magistrater samt borgmesterens afdeling hjælper til. Hvorfor skriver jeg det? Fordi der er tradition for, at magistraterne ikke hjælper hinanden, men har nok i deres egen magistrat. Nu har jeg boet i Aarhus Kommune siden 1993 og fulgt med i byrådsarbejdet siden 2000. For mig er det første gang, at alle magistrater og borgmesterens afdeling medfinansierer på et bestemt område – i dette tilfælde det sociale område. Desværre kan alle, som er under det sociale område, ikke friholdes for besparelser, og nogle vil nok også mene, at det kunne være gjort bedre. Men når jeg ser, at alle syv partier i forligskredsen har skrevet under, og der dermed ”kun” skal spares cirka 45 millioner kroner i stedet for de oprindelige 90, så gør det mig glad – også selvom jeg ikke har sat mig 100 procent ind i, hvor man på det sociale område skal spare de 45 millioner. Tusind tak, for at alle Aarhus Kommunes magistrater og borgmesterens afdeling tager medansvar og medfinansierer for at undgå for store huller på det sociale område.

Danmark

Podcast: Politik med Funding og Løvkvist - Mette F flygter fra venstreorienteret helvede i Fælledparken

Annonce