Annonce
Sport

Uafgjort på Riisvangen: En ægte herreduel endte uden vinder

Der blev kæmpet om hver eneste bold. Her er det Aarhus Fremads Esben Lauridsen i duel med Malte Færge. Foto:Ole Nielsen
Der blev kæmpet til sidste slutfløjt i lokalopgøret på Riisvangen onsdag aften, hvor Aarhus Fremad og Brabrand spillede 1-1.
Annonce

Fodbold: De lignede et hold med en mission, da de efter blot tre minutter kunne mødes i fælles jubel i den ene side af banen. Få sekunder forinden havde Frederik Poulsen bragt sit hold tættere på den sejr, Brabrand havde så hårdt brug for, hvis de skulle holde liv i drømmen om oprykning til 1. division.

Det blev dog ved den ene scoring for udeholdet. Og da Aarhus Fremad ligeledes lavede en enkelt, så sluttede det uafgjort på Riisvangen efter en ægte herreduel.

Brabrands åbningsscoring var et glimrende eksempel på den energi, der blev lagt fra kampens begyndelse. En bolderobring, gode træk og en aflevering ind i banen, som den fremadstormende Brabrand-spiller bare skulle sætte indersiden på.

En sådan start kan punktere selv de bedste opgør, men på Riisvangen havde føringen ingen betydning for intensiteten i kampen. Som et rigtigt lokalopgør havde opgøret den nerve og det drive der forventes, når to af byens lokale hold tørner sammen.

I minutterne efter åbningsmålet fortsatte de to hold med at trykke på. Der blev kæmpet om hver en meter, hver en bold. Som kampen skred frem, fik værterne bedre fat og da Christian Nissen iskoldt omsatte en mulighed fra straffesparkspletten efter en lille halv time, virkede det helt fortjent, at kampen igen var helt lige. 1-1.

Aarhus Fremad havde gennem en længere periode befundet sig en del på Brabrands banehalvdel. I dette tilfælde blev trykket dog så stort, at gæsterne ikke kunne få bolden væk og i stedet måtte ty til ulovlige midler for at stoppe den hårdtarbejdende angriber, der selv tog sig af den største mulighed af alle.

Men selvom de to hold kom på tavlen, medførte det ingen form for tilfredshed. Der blev arbejdet, kæmpet og talt med store ord. Ikke mindst når tacklingerne blev lidt for voldsomme.

Kort for pausen var en af disse ved at blive rigtigt dyr for hjemmeholdet. Brabrands spiller blev fældet lige uden for feltet, men Mike Kaljos forsøg på frispark blev sikkert taget af Fremads målmand.

Gæsterne havde en mulighed mere. I en tro kopi af åbningsmålet kombinerede gæsterne sig frem til en fin afslutning, men denne gang strøg Frederik Poulsens skud over mål.

En chance, de formentlig vil se tilbage på med ærgrelse i Brabrand.

2. division, oprykningsspil

Aarhus Fremad - Brabrand 1-1 (1-1)

Mål.: 3. 0-1 Frederik Poulsen, 27. 1-1 Christian Nissen, straffespark

Tilskuertal: 920 på Riisvangen

Annonce

Langt tovtrækkeri

Anden halvleg blev nemlig et længere tovtrækkeri uden de store chancer til nogen af holdene. Det var for det meste lige ved og næsten i begge ender af banen. I stedet blev spillet præget af flere interne kampe på midten af banen. Intet blev givet væk. Ingen ville tabe, og i stedet blev halvlegen kendetegnet af en masse løb, afleveringer med den forkerte adresse og ikke mindst frustration over, at spillet ikke rigtigt fungerede for nogen af parterne.

Skulle der findes en vinder, skulle det ske ved en tilfældighed. De to parter kendte hinanden og lod sig ikke overrumple. Det enkelte moment var tættest på at opstå for hjemmeholdet i overtiden, men Christian Nissens forsøg fra kanten feltet strøg forbi den ene stolpe.

Det sluttede 1-1. Et resultat, de ikke kunne bruge til det store.

For Brabrands vedkommende blev det dyrt i toppen af rækken. Kolding vandt deres kamp 1-0 over Ringkøbing og har dermed et forspring på fire point på andenpladsen inden de sidste to runder.

Annonce

Ægte drama

- Det var det lokale drama, som det skal være. Fed kamp, men desværre med lidt for meget lossen. Det var en svær bane at spille på, selvom den ser lækker ud fra distancen. Bolden hoppede hver gang, vi skulle til noget afgørende. Vi fik den start, som vi havde håbet på, men forærede Aarhus Fremad et håbløst straffespark. Vi har sagt det i de seneste tre til fire kampe, at vi ikke skal give de her chancer væk. Straffesparket kan dømmes og ikke dømmes, men jeg har altid sagt, at spillerne skal løbe rundt og holde sig på fødderne, så kan dommeren ikke dømme det. Smider vi os ned, så er risikoen til stede. Det har vi ikke gjort i tre uger, men gjorde det i dag og det var hårdt mod os, sagde en ærgerlig Brabrand-træner Tom Søjberg efter det uafgjorte resultat.

Hjemmeholdets træner Morten Mølkjær var mere tilfreds med sine drenge.

- Vi kæmpede flot. Tager vi omstændighederne i betragtning, så er det dejligt at se, at der er noget stolthed og ærgerrighed i drengene. Vi har haft en hel sæson, hvor vi ikke har tabt til Brabrand. Det betyder noget i forhold til vores mentalitet og i forhold til næste sæson. Det var det vi talte om inden kampen, og det synes jeg også, at man kunne se på vores fysiske indsats. Det var måske også det der gjorde, at vi ikke var helt skarpe på de andenbolde, der var i feltet, og de omstillinger, der trods alt opstod i anden halvleg. Det var måske, fordi vi kæmpede så hårdt.

I fik ellers en svær start, men kæmpede jer tilbage?

- Der gik ikke panik i os. Det var en personlig fejl, hvor vi ikke fik sparket væk. Det er der bare ikke plads til, hvis man vil være med i toppen af 2. division. Vi var tæt på at lave den igen lige før pausen, men slap med skrækken. Det fik vi talt igennem i pausen, og jeg syntes, at vi fik kæmpet godt. Det vidner også om bredden på holdet. Den er ved at være stærk, lød det fra Mølkjær.

Frederik Poulsen scorede kampens første mål. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Alarm 112

Hentede take away-aftensmad med 153 km/t: Trafikkontrol i det vestlige Aarhus afslørede igen masser af forseelser

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce